Evenimentul Zilei > Actualitate > Hillary Clinton: „M-am născut să fiu președinte. Ideea unei noi victorii a lui Trump îmi face rău la stomac”
Hillary Clinton: „M-am născut să fiu președinte. Ideea unei noi victorii a lui Trump îmi face rău la stomac”

Hillary Clinton: „M-am născut să fiu președinte. Ideea unei noi victorii a lui Trump îmi face rău la stomac”

Fosta candidată Democrată nu a reușit nici până acum să treacă peste înfrângerea din 2016 în fața lui Donald Trump.

Cu ocazia unei apariții recente pe podcastul „Sway” al Karei Swisher de la New York Times, Hillary Clinton a dat frâu liber frustrărilor care continuă să o macine, după patru ani.

La un moment dat, în cursul lungului interviu pe care l-a dat, ziarista a întrebat-o dacă crede că o femeie președinte ar fi fost mai eficientă în gestionarea pandemie de COVID-19.

Clinton nu a stat mult pe gânduri pentru a răspunde:

„Nu am nici o îndoială, mai ales dacă eram eu”.

Și a continuat:

„M-am născut pentru asta. Vreau să spun, de aceea știam că voi fi un bun președinte. Eram pregătită pentru crize și pentru urgențe, și aș fi făcut ceea ce fac femeile lider. Aș fi ascultat știința. I-aș fi tratat pe oameni într-o manieră deschisă și incluzivă. Aș fi comunicat constant, aș fi pledat explicând că ceea ce fac este în interesul pe termen lung, nu doar al sănătății, ci și al economiei. Da, nu am nici o îndoială în interiorul meu că aș fi învind această criză.”

Mai departe, în interviu, când a fost abordată tema șanselor ca Donald Trump să fie reales, Clinton a intervenit zicând:

„Nu pot să accept ideea că el ar putea câștiga.”

„Mi-ar provoca disonanțe cognitive de grad înalt”, a mai spus Clinton, adăugând că până și gândul despre o potențială victorie a lui Trump îi face rău fizic.

„Îmi face literalmente rău la stomac să mă gândesc că am putea avea încă patru ani de abuz și distrugere a instituțiilor noastre, și de lezare a normelor și valorilor noastre, și de slăbire a autorității noastre, și lista ar putea continua.

„Dar nu este nici o îndoială că ar face orice ar putea pentru a ataca și pedepsi pe oricine i-a fost, în viziunea sa, un adversar…”

Și Clinton a continuat să își rumege frustrarea:

„Nu cred că are limite, Kara. Nu cred că are vreo conștiință. În mod evident, nu este un om moral și sincer. Așa că va face orice pentru a se ridica. Și, amintiți-vă, am mai spus-o, trăiește cu spectrul nelegitimității sale. El știe mult mai multe despre felul în care a fost cu adevărat ales, decât știm noi până acum. Să sperăm că vom afla mai multe în anii următori.”

Clinton, care între timp a sprijinit nominalizarea lui Joe Biden, încă se mai gândea anul trecut la o nouă candidatură, pentru a se răzbuna împotriva lui Trump.

Ea a mărturisit că s-a gândit la o revanșă „tot timpul”.

Însă este sigură că, de data aceasta, Trump va fi măturat. Motivul: „majoritarea Republicanilor vor să întoarcă pagina”.

„Au fost niște lași, niște slugi fără coloană vertebrală. Acum, își doresc să-l vadă dus la fel de mult ca noi, dar nu o pot spune public.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.