Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump – Biden: 3 – 0. „Let’s finish this!”
Trump – Biden: 3 – 0. „Let’s finish this!”

Trump – Biden: 3 – 0. „Let’s finish this!”

Trump a înscris de trei ori în ultima sa dezbatere prezidențială. Aceste trei puncte pot fi suficiente pentru a decide soarta partidei electorale din 3 noiembrie.

Dezbaterea de joi noaptea a fost una echilibrată, în ciuda câtorva întrebări „ridicate la fileu” pentru Joe Biden și a întreruperilor mai numeroase din partea moderatoarei (24 – 2) care l-au afectat pe Donald Trump.

Au existat însă trei elemente care ar putea decide soarta alegerilor din 3 noiembre. Iată-le, în viziunea analistului Christopher Bedford de la The Federalist.

1.   Factorul „Pennsylvania”

În timp ce moderatoarea Kristen Welker încerca să încheie subiectul „Energie” și să treacă la următorul, Trump a pus o întrebare mortală:

Trump: „Va închide industria petrolieră? Vrei să închizi industria petrolieră?”

Biden: „Voi face tranziția de la industria petrolieră, da.”

Trump: „Oh, asta e o mare declarație.”

Biden: „Este o mare declarație, pentru că o să opresc…”

Welker: „De ce ați face aceasta?”

Biden: „Deoarece industria petrolieră poluează masiv.”

Trump: „Oh, înțeleg, Este o mare declarație.”

Ați citit dialogul. Acum priviți și imaginile. Uitați-vă la chipul lui Trump când Biden atacă industrisa petrolieră națională.

„Este poate cea mai mare declarație”, a declarat Trump, savurând vizibil momentul. „În materie de afaceri, este cea mai mare declarație, căci ce spune el este că va distruge industria petrolieră. Îți vei aminti, Texas? Îți vei aminti, Pennsylvania? Își vei aminti, Oklahoma?”

Avea dreptate să fie încântat. Pennsylvania este unul dintre statele cele mai importante pentru ca Trump să obțină victoria în Colegiul Electoral. În ciuda semnelor că balanța din acest stat pare să se încline tot mai multe de partea Republicană, rezultatul continuă să fie strâns.

Motivul acestei tendințe este simplu: energia, amintește Bedford.

În 2008 și 2012, Philadelphia a dominat votul, pronunțându-se în favoarea primului președinte de culoare.

În 2016, alegătorii rurali, dornici să participe la boom-ul energetic promis de Trump, l-au propulsat pe acesta la Casa Albă. Atunci, mitingul lui Obama de la Philadelphia, alături de Hillary Clinton, a eșuat. Săptămâna aceasta, Obama a mers din nou la Philadelphia, tocmai pentru că știe ce miză uriașă este aici.

Biden tocmai i-a făcut un cadou formidabil lui Trump. I-a pus și fundă, cerându-i președintelui în exercițiu să-i arate înregistrarea în care candidatul Democrat a afirmat că va interzice fracturarea hidraulică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: