Harry Poter al VIII-lea

Harry Poter al VIII-lea

Scriitoarea britanica J. K. Rowling a marturisit ca planuieste sa mI scrie o carte din aceasta serie, informeaza femalefirst.co.uk.

"Este posibil sa scriu o carte in interes caritabil, un fel de enciclopedie a lumii pentru care sa folosesc tot materialul care nu a aparut in celelalte carti", a anuntat Rowling.

Aceasta carte ar permite fanilor sa intre mai adanc in lumea lui Harry Potter si a prietenilor sai si sa cunoasca detalii care nu au fost incluse in romanele anterioare devenite bestsellere.

Rowling a scris deja doua carti de referinta pentru lumea lui Harry Potter, "Quidditch Through The Ages" ("Vaj-hatul de-a lungul timpului") si "Fantastic Beasts And Where To Find Them" ("Animalele fantastice si unde le poti gasi").

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste carti au fost vandute pentru peste 15 milioane de lire sterline, bani care au fost donati fundatiei caritabile britanice Comic Relief.

Datorita povestilor magice ale lui Harry si ale prietenilor sai de la scoala de vrajitorie Hogwarts, Rowling a devenit una dintre cele mai bine platite scriitoare din lume, cu o avere estimata de revista Forbes la 576 de milioane de lire sterline.

Ultimul volum din seria Harry Potter, "Harry Potter and the Deathly Hallows", va fi lansat pe piata pe 21 iulie.

In iunie anul trecut, scriitoarea a anuntat ca doua dintre personajele principale ale seriei vor muri in acest ultim volum, al carui capitol final a fost scris inca din anii '90.

"Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a situat pe primul loc in topul vanzarilor de carte pe celebrul site Amazon, la doar opt ore dupa ce fanii au primit permisiunea de a-si rezerva un exemplar.