Evenimentul Zilei > Sport > Handbal feminin: România, victorie zdrobitoare în faţa Japoniei
Handbal feminin: România, victorie zdrobitoare în faţa Japoniei

Handbal feminin: România, victorie zdrobitoare în faţa Japoniei

Naţionala feminină de handbal a câştigat în această după-amiază prima partidă din cadrul turneului preolimpic, cu scorul de 44-21.

Într-o altă partidă disputată astăzi, Ungaria a învins Polonia, scor 39-30.

În cadrul turneului preolimpic de la Bucureşti, găzduit de Sala Polivalentă, elevele lui Gheorghe Tadici vor înfrunta mâine şi duminică naţionala Ungariei, respectiv Poloniei. Primele două clasate vor obţine biletele pentru Beijing.

Toate partidele tricolorelor vor debuta la ora 17.00 şi vor fi transmise în direct de TVR 1. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei pe zi.

Handbalul feminin este singurul sport de echipă din România care mai poate fi prezent la Olimpiadă, după ce naţionala de polo a pierdut calificarea pe ultima sută de metri.

„Suntem trataţi ca nişte sclavi“

Faptul că federaţia internaţională a schimbat în ultimul moment două dintre adversarele României din cauza unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv i-a revoltat pe oficialii români. „Nu e normal ca IHF să aibă numai drepturi, iar FRH numai obligaţii. Suntem trataţi ca nişte sclavi. Când le-am spus că avem sponsori, ne-au răspuns că trebuie să le trimitem contractul, să-l aprobe ei, iar apoi din bani 80 la sută să le revină lor“, a tunat Cristian Gaţu, preşedintele FRH.

Antrenorul Gheorghe Tadici a renunţat, ieri, chiar în ziua în care a împlinit 56 de ani, la portarul Pâslaru, la extrema Niculae, la interul Şoit şi la pivotul Ivan, fiindcă numărul-limită de jucătoare convocate este de 14, dintre care nouă sunt de la Oltchim.

Lotul României este următorul: Dinu, Tolnai – portari; Balint, Maier, Nechita – extreme; Gâlcă, Bârsan – pivoţi; Meiroşu, Neagu, Lecuşanu, Brădeanu, Beşe, Luca şi Amariei – centri şi interi.

Programul pentru zilele viitoare:

Sâmbătă, 29 martie

15.00: Japonia – Polonia

17.00: România – Ungaria

Duminică, 30 martie

15.00: Japonia – Ungaria

17.00: România – Polonia