Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost felicitată, printre alţii, de preşedintele circuitului profesionist feminin (WTA), pentru faptul că va termina anul 2018 pe primul loc în ierarhia mondială, după ce a ocupat prima poziţie şi la finalul anului 2017.

„Simona a avut un sezon extraordinar şi e un privilegiu să o putem sărbători pentru câştigarea premiului de numărul unu mondial la final de an 2018, premiu prezentat de Dubai Duty Free, pentru al doilea an consecutiv”, a declarat directorul general şi preşedintele WTA, Steve Simon.

Halep a devenit în 2017 a 13-ea jucătoare care încheie anul în postura de lider WTA de la începuturile clasamentului computerizat WTA, în 1975.

Simona Halep a devenit a 25-a jucătoare care urcă pe primul loc în clasamentul WTA la data de 9 octombrie 2017 şi a petrecut 40 de săptămâni pe prima poziţie în 2018. Simona Halep va ajunge la un total de 53 de săptămâni a număr unu mondial când se va încheia sezonul 2018, fiind a patra ca număr de săptămâni în poziţia de lider între jucătoarele active şi pe locul 10 în clasamentul all-time, transmite Agerpres.