HACKERII români care au spart site-ul NASA au fost condamnați

HACKERII români care au spart site-ul NASA au fost condamnați

Doi din hackerii descoperiți cu ajutorul FBI, după ce au spart site-ul NASA dar și al unei bănci din Italia, și al unei universități din SUA, vor merge la pușcărie. Cei doi făceau parte dintr-o rețea care, în cinci ani, au cauzat un prejudiciu de 350.000 de euro.

Este vorba de Tiberiu Sandu, 33 de ani și Ion Cebuc, 30 de ani, pe numele cărora Tribunalul Timiş a emis, pe 6 martie  mandate prin care aceştia au fost condamnaţi la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  acces fără drept la sisteme informatice. Cei doi făceau parte dintr-o rețea mai mare de hackeri din Caransebeș. Infractorii acționau prin clonarea site-urilor de unde furau bani. Niciodată nu scoteau mai mult de 1.000 de euro. Clienții intrau pe clonele respective, își dădeau datele de indentificare și parolele iar hackerii aveau apoi acces la conturile lor.

Pedepsele lor au fost stabilite de Curtea de Apel Timișoara, instanță la care s-a ajuns în urma unei sentințe date de Tribunalul Timiș, însă hackerii au făcut recurs, sperând să scape cu o pedeapsă mai ușoară. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu au fost însă mai indulgenți. (Sursa foto: Sliconangle)

Ne puteți urmări și pe Google News