Guvernul Orban ungar, restricții drastice pentru mass-media în campania de vaccinare

Guvernul Orban ungar, restricții drastice pentru mass-media în campania de vaccinare

Autoritățile din Ungaria restricţionează informațiile pe care mass-media le oferă despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

Autoritățile din Ungaria au luat o măsură drastică și au decis să restricționeze relatările mass-media cu privire la campania de vaccinare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA.

Doar MTVA, televiziunea de stat, poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit documentului prezentat de Krisztina Baranyi, autorităţile transmit că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Ceilalți jurnaliști au posibilitatea de a obținie gratuit filmările şi fotografiile făcute de trustul media de stat.

Index.hu, portalul de știri apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Guvernul conservator conduse de premierul Viktor Orban a fost în repetate rânduri criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.

Ungaria donează 40.000 de vaccinuri Republicii Cehe

Ungaria va dona Republicii Cehe 40.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în prima jumătate a lunii mai, a anunţat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de agenţia MTI.

„Republica Cehă este (printre alte ţări) într-o situaţie grea din cauza achiziţiilor defectuoase ale Comisiei Europene”, a scris acesta pe Facebook, adăugând că datorită achiziţiilor prompte şi în mari cantităţi a unor vaccinuri din Rusia şi China, în completarea celor cumpărate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană, Ungaria se numără printre ţările UE cu cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19.

Din cei circa 10 milioane de cetăţeni ungari, până în prezent 2.235.731 au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 891.002 cu ambele doze.