Evenimentul Zilei > Social > Greșeala pe care foarte multă lume o face atunci când pune ciorba în frigider. Cum poate fi păstrată această mâncare
Greșeala pe care foarte multă lume o face atunci când pune ciorba în frigider. Cum poate fi păstrată această mâncare

Greșeala pe care foarte multă lume o face atunci când pune ciorba în frigider. Cum poate fi păstrată această mâncare

Specialiștii în alimentație au dezvăluit cât trebuie ținută ciorba la frigider, dar și care sunt ingredientele care o păstrează gustoasă. Gospodinele trebuie să fie atente la temperatura locului în care o pun.

Ciorba este la mare căutare în România, iar gospodinele o prepară în fiecare săptămână. Fie că vorbim de ciorbă de zarzavaturi, de burtă, de văcuță, rădăuțeană, cu perișoare, de potroace, ciorba are un aport important de nutrienți necesari organismului și dă senzația de sațietate rapid. Cu toate astea, puține persoane știu cât se păstrează acest preparat la frigider.

Ciorba este consumată și în dietele de slăbire. Pe lângă faptul că nu este foarte costisitor de făcut și nici foarte dificil, ciorba ne garantează aportul de vitamine. Ea este un preparat foarte bun și în zilele de vară. Cele mai multe persoane aleg să facă ciorbă într-o cantitate mai mare, pentru a se bucura de ea pentru câteva zile, dar specialiștii trag un semnal de alarmă.

Gospodinele nu trebuie să țină ciorba la frigider prea mult timp. Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți, dar temperatura la care este ținut contează enorm.

Cât se păstrează ciorba în frigider

În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate la frigider pentru un interval mai mare de 24 de ore. De asemenea, putem păstra la frigider ciorba de legume maximum 48 de ore. Ciorba sau supa de pui poate sta în frigider mai bine de 48 de ore. Supa de ciuperci este una dintre supele care pot fi depozitate mai puțin timp la frigider, mai exact 24 de ore.

Specialiștii consideră că ciorba trebuie mâncată în ziua în care este făcută. Cu toate astea, ciorba de porc sau vită durează mai mult decât celelalte, mai exact peste 72 de ore.

Pentru cei care vor să păstreze ciorba mai mult timp decât cel recomandat, o soluție este congelarea. Pusă în recipiente mai mici, ciorba poate fi păstrată la congelator 2-3 luni fără nicio problemă. Când este scoasă de la congelator, este bine să se decongeleze în frigider. Specialiștii recomandă să nu dezghețați mâncarea la temperaturi ridicate sau în cuptorul cu microunde, potrivit Kfetele.