Consiliul Local Piatra Neamţ a aprobat desfiinţarea Grădinii Zoologice, după ce majoritatea consilierilor şi-au dat acordul în şedinţă. În locul acesteia va fi amenjată o grădină publică.

Actuala grădină zoologică nu oferă condiții necesare animalelor

Primarul Andrei Carabelea a motivat proiectul de hotărâre prin faptul că actuala grădină zoologică nu oferă condiţiile necesare animalelor de acolo.

În același timp, localnicii au fost impresionaţi şi de povestea ursoaicei Ina care, la şase ani după eliberarea din zoo, încă se învârtea pe loc, traumatizată de captivitate.  Astfel, primarul i-a consultat pe cetăţeni şi s-a ajuns la decizia de a desfiinţa locul, relatează Antena 3.

În August 2021 animalele de la ZOO Piatra Neamț își schimbă casa

În luna august, toate animalele de la Zoo Piatra Neamţ îşi vor schimba „casa”. În timp ce unele vor ajunge în libertate, altele vor fi cazate în spaţii mai mari, pentru că au nevoie de mişcare, mai precizează sursa citată.

Nu toţi localnicii au fost încântaţi de idee. Unii localnici intervievați au spus că grădina zoologică era un loc atractiv pentru copii.

O grădină publică, în locul grădinii zoologice

„Ne aducem aminte cum se învârtea într-un cerc foarte strâmt ursoaica Ina care a fost găzduită în închisoarea grădinii zoologice de la Piatra Neamț vreme de vreo 20 de ani.

Acele imagini ne-au stârnit aceleași emoții pe care le-am trăit ca și copil, pe care le-am văzut și la copilul meu”, a spus Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț.

Proiectul desfiinţării Grădinii Zoologice a fost votat de consilierii PNL, USR-PLUS, Pro România şi un consilier ALDE. La votul final, aleşii PSD, PMP şi un alt consilier ALDE s-au opus, după ce iniţial au solicitat amânarea votului pentru o altă şedinţă.

Piatra Neamț pierde astfel un spațiu care era destinat unor animale deosebit de frumoase și de interesante, pentru o perioadă nedeterminată.