Gigi Becali a fentat Comisia de eliberare a închisorii

Gigi Becali a fentat Comisia de eliberare a închisorii

Latifundiarul din Pipera s-a adresat direct Judecătoriei Medgidia și a cerut să fie pus în libertate deoarece, susține el, îndeplinește condițiile. Un judecător a fost de acord, dar hotărârea nu este definitivă.

Gigi Becali nu a mai trecut prin comisia de eliberare din Penitenciarul Poarta Albă și a cerut, direct, instanței să fie pus în libertate. „Nu a făcut obiectul analizei Comisiei. S-a adresat instanței în nume personal. Judecătorul a cerut de la noi o serie de documente pe care le-am transmis. Am auzit că i-au acceptat cererea”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, subcomisarul Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă - Constanța. Sfătuit de avocați, Becali a evitat Comisia, cea care știa cel mai bine cum s-a purtat acesta pe perioada detenției. Cutuma este ca cel condamnat să facă o cerere de eliberare spre analiză, Comisiei din penitenciar. Aceasta se întrunește, analizează comportamentul deținutului și face un raport care este trimis instanței de judecată. Raportul este consultativ, dar ajută judecătorul în luarea unei decizii corecte.

Caz rarisim

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul Becali, lucrurile au stat altfel. „Nu te întâlnești des cu asemenea cazuri. La noi nu este o regulă ca cel condamnat să fie pus în libertate fără raportul Comisiei”, a mai arătat Botezan. Ieri, un magistrat de la Judecătoria Medgidia a decis că latifundiarul Gigi Becali poate părăsi condiționat închisoarea. Sentința nu este definitivă și DNA a contestat decizia. Avocatul lui Becali a arătat că acesta are 185 de zile câştig, caracterizări foarte bune, a muncit şi a scris două cărţi, una pe teme religioase şi cealaltă pe teme sportive, și a fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancționat de mai multe ori disciplinar pe parcursul detenției, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiţionat. Becali este închis de un an și 10 luni și execută pedeapsa de trei ani și jumătate dictată în dosarul „Valiza”.