Mogulul media, aflat în Serbia, a accentuat faptul că Lucian Onea nu a dorit să vorbească despre problemel măsluite în dosarul lui Sebastian Ghiță, fapte ce reies din înregistrările video obținute de familia deputatului Cosma.

“Am văzut conferința de presă a domnului Onea. Am văzut că acest om se minte singur și încearcă să minte opinia publică. A admis că este vocea dânsului și într-un acces de furie, supărare, frustrare, a spus tuturor că ceea ce a semnat și a trimis judecătorilor este o minciună și un fals în privința lui Petruș, ci că Vlad Cosma i le-a adus. Ceea ce în acte scria, a dezmințit astăzi. Eu mă întreb dacă a gândit vreodată. Cum a putut să se incrimineze?

Nu numai că acele tabele sunt false, dar principala legătură dintre aceste documente și persoana mea sau a lui Victor Ponta, e pe baza acelei scrisori false. Niciun alt act din dosar, cu excepția acestui fals, nu spune că dosarul este legat de campania lui Victor Ponta. E clar că acest om și-a propus să mintă. Eu mă întreb dacă e zdravăn, dacă doamna Kovesi e zdravănă că l-a mai pus să mintă încă o dată. Eu mă întreb dacă ei se gândesc că vor scăpa cu un comunicat după ce o țară întreagă a văzut că au mințit. Chestia cu șantajul, că li s-a sugerat din anturajul lui Cosma….ce șantajul îi absolvă de falsificarea probelor în dosarul meu? Sub supravegherea lui Kovesi, ei au măsluit probele din dosarul meu.

Denunțul a fost făcut de un cetățean, acel document este un fals. În acele tabele se spun o mulțime de povești. Acel cetățean, Serghei Petruș, este un fals. Această persoană nu există, este un fals de identitate în acest caz.

Domnul Onea a încercat să mintă prin omisiuni, nu s-a referit niciun moment la acele tabele în cadrul conferinței. Orice putere ca a lui Kovesi este efemeră, iar peste 3 ani o să îi întrebe cineva cum au făcut aceste lucruri”, a declarat Ghiță la România TV.