Evenimentul Zilei > Actualitate > Gestul șocant al autorităților române. Pedofili germani, lăsați să plece din țară
Gestul șocant al autorităților române. Pedofili germani, lăsați să plece din țară

Gestul șocant al autorităților române. Pedofili germani, lăsați să plece din țară

Doi nemți care au abuzat sexual copii din familii sărace și din centre de plasament din Capitală, au fost lăsați în libertate. Pedofilii au fugit în Germania motivând că vor să își viziteze familiile. Au fost crezuți, iar acum sunt de negăsit.

Cei doi fuseseră condamnați, anul trecut, la peste 6 ani de detenție fiecare, pentru trafic de minori, acte sexuale cu copii și trafic de droguri.

Este vorba de Daniel Otto și partenerul său Mathias Mundin. Nemții au început să viziteze lunar România din 2014. Călătoreau, de regulă, cu avioane low cost pe ruta Dortmund – Craiova. Apoi călătoreau cu trenul până la București, unde racolau copii ai strzăii sau din centrele de plasament, îi drogau și organizau, cu ei, adevărate orgii, a rezultat în timpul anchetei.

Anchetatorii au mai aflat și că cei doi bărbați au venit în România după ce au văzut un reportaj difuzat de o televiziune germană despre ”oamenii străzii” din București, identificând aici o oportunitate de a-și pune în practică fanteziile pentru care, în țara lor, ar fi plătit scump.

Timp de doi ani, străinii au racolat zeci de copii, majoritatea din familii dezorganizate, gări ori centre de plasament. Îi duceau în apartamente închiriate în regim hotelier în zona Pieței Romane și Colentina, îi drogau șio îi abuzau sexual împreună.

Otto și Mundin au fost condamnați în primă instanță, au făcut apel și s-au ales cu majorartea pedepselor. Daniel Otto a primit 6 ani și 6 luni de închisoare, iar Matthias Mundin – 6 ani și 10 luni de închisoare, plus plata de daune morale, pentru fiecare din zecile de copii abuzați, între 3.000 și 5.000 de euro.

În plus, instanța le-a interzis să se afle pe teritoriul României timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Până acum, autoritățile nu au știință ca aceștia să fie în vreun centru de detenție din străinătate.

Potrivit surselor EVZ, pe numele lor există un mandat european de arestare. După luni bune petrecute în arest preventiv, perioadă în care cei doi s-au şi logodit, Daniel Otto şi Matthias Mundin au scăpat, treptat, începând din februarie 2017, de rigorile măsurilor preventive. Era perioada procesului, și au fost plasați în arest la domiciliu, într-un imobil situat pe strada Ileana Cosânzeana din Capitală, în apropierea unei școli.

În august 2017,  EVZ i-a surprins venind în instanţă însoţiţi de un băieţel minor, toți trei purtând tricouri inscripţionate „Dickies” (n.r. – „dick” e un termen de jargon în engleză pentru organul genital masculin). La momentul respectiv au solicitat permisiunea să plece în Germania să își viziteze familiile, solicitarea care li s-a aprobat, după care aceșrtia au dispărut.

Sursa: Antena3