Este al treilea ca în ultimele 24 de ore când copii aflaţi în grija părinţilor sunt salvaţi de autorităţi. Astăzi, tot în Vaslui, s-a aflat despre cazul unei tinere de 21 de ani, cu handicap, ţinută legată în grajdul gospodăriei. La prânz, RTV a relatat despre un caz din Mehedinţi, cu o fată diagnosticată cu o boală psihică, descoperită legată de pat. În ambele situaţii, responsabili de situaţia în care se aflau tinerele erau chiar părinţii acestora.

Despre situaţia gemenelor în vârstă de trei ani, înfometate de părinţi, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au precizat că "în urma anchetei întreprinse de specialiştii noştri la domiciliul părinţilor celor două fetiţe, s-a constatat că în acest caz este vorba de neglijare, alimentaţie necorespunzătoare şi dezinteres din partea părinţilor faţă de starea de sănătate a celor două surori. Este clar că părinţii celor doi copii nu doresc să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestora şi nu dispun de condiţii materiale şi garanţii morale necesare satisfacerii nevoilor individuale ale fiecărui copil".

Autorităţile au preluat în regim de urgenţă gemenele diagnosticate cu malnutriţie protein-calorică şi retard neuropsihomotor.