Gemene de trei ani, ţinute flămânde de părinţi

Gemene de trei ani, ţinute flămânde de părinţi

Două fetiţe, în vârstă de trei ani, cu probleme de sănătate, au fost neglijate şi ţinute flămândă de părinţi. Gemenele din Vaslui au reajuns în grija familiei biologice după ce Spitalului Tutova s-a desfiinţat pe 1 aprilie, în cadrul reorganizării din sistemul de Sănătate.

Este al treilea ca în ultimele 24 de ore când copii aflaţi în grija părinţilor sunt salvaţi de autorităţi. Astăzi, tot în Vaslui, s-a aflat despre cazul unei tinere de 21 de ani, cu handicap, ţinută legată în grajdul gospodăriei. La prânz, RTV a relatat despre un caz din Mehedinţi, cu o fată diagnosticată cu o boală psihică, descoperită legată de pat. În ambele situaţii, responsabili de situaţia în care se aflau tinerele erau chiar părinţii acestora.

Despre situaţia gemenelor în vârstă de trei ani, înfometate de părinţi, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au precizat că "în urma anchetei întreprinse de specialiştii noştri la domiciliul părinţilor celor două fetiţe, s-a constatat că în acest caz este vorba de neglijare, alimentaţie necorespunzătoare şi dezinteres din partea părinţilor faţă de starea de sănătate a celor două surori. Este clar că părinţii celor doi copii nu doresc să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestora şi nu dispun de condiţii materiale şi garanţii morale necesare satisfacerii nevoilor individuale ale fiecărui copil".

Autorităţile au preluat în regim de urgenţă gemenele diagnosticate cu malnutriţie protein-calorică şi retard neuropsihomotor.

Ne puteți urmări și pe Google News