Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriel Oprea: Legea privind taxarea marilor averi va fi votată în noiembrie
Gabriel Oprea: Legea privind taxarea marilor averi va fi votată în noiembrie

Gabriel Oprea: Legea privind taxarea marilor averi va fi votată în noiembrie

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea este convins că Legea marilor averi va fi votată de Parlamentul României în luna noiembrie, pentru că românii au nevoie de această taxă. Liderul UNPR a mai spus că şi PSD va vota această lege, aceasta fiind solicitarea UNPR în schimbul susţinerii Guvernului Ponta.

"La nivel naţional, partidul nostru, care este un proiect nou, un proiect de centru-stânga luat de la zero, în curte la Kisseleff, cum ne place să spunem, are doi piloni, interesul naţional şi dialogul social şi am militat pentru stabilitatea României, punând umărul din greu ca România să nu se prăbuşească, cum a fost cazul Greciei. Sprijinând Guvernul, am sprijinit România să ia măsuri juste, corecte. Prin sprijinirea Guvernului noi nu am cerut decât taxarea marilor averi: este un proiect de stânga în care suntem convinşi că este creştineşte, omeneşte, într-o perioadă grea de criză mondială, cine are mai mult, să dea mai mult într-un efort de solidaritate", a explicat Oprea, conform Agerpres. "Singurul lucru pe care l-am cerut domnului Ponta a fost votul, ca partid de centru-stânga, pentru taxarea marilor averi".
Deși proiectul inițiat de UNPR a căzut la vot în Camera Deputaților, Oprea este optimist în legătură cu soarta acestuia. "Suntem convinşi că în noiembrie vom trece această lege în Parlamentul României fiindcă românii au nevoie de această taxă", a spus el.
CITIȚI ȘI:

  • Antonescu atacă aliații lui Ponta: Demersul iniţiat de UNPR rămâne unul de natură populistă
  • UNPR mulțumește PSD și atacă PDL: "Dreapta i-a apărat pe bogați"
  • Proiectul UNPR-ului privind taxa de solidaritate, respins
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.