Evenimentul Zilei > Politica > Fuziunea PNL-PDL devine deocamdată alianță

Fuziunea PNL-PDL devine deocamdată alianță

PNL şi PDL vor avea până la sfârşitul lunii iulie un candidat unic la Preşedinţie şi, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, a declarat președintele PNL, Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu Vasile Blaga. Din declarațiile celor doi se pare însă că partidele se vor prezenta la alegerile prezidențiale sub fromă de alianță electorală, fapt despre care EVZ a scris încă de săptămâna trecută.

„Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală. La momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida, repet, cu un singur candidat la Preşedinţie”, a declarat Blaga. Acesta a explicat că negocierile privind fuziunea continuă, dar că birocrația pe care o implică înregistrarea în instanță este cea care împinge realizarea fuziunii după prezidențiale.

„Procesul de fuziune merge în forţă mai departe”, a dat asigurări Iohannis. „Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a subliniat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune. „Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel”, a afirmat Blaga.

Totodată, liderul PDL a afirmat că data congresului de fuziune va fi anunţată după întâlnirea care va avea loc lunea sau marţea viitoare între conducerile celor două partide.