Editura Evenimentul si Capital

FUNAR are DOVADA că UDMR recunoaște că nu există Ținut Secuiesc

Autor: | | 2 Comentarii | 2985 Vizualizari

Președinte interimar al Partidului România Noastră, Gheorghe Funar, a descoperit că UDMR recunoaște că nu există secui și “Ținut Secuiesc” în România.

Funar susține că prin „propunerea legislativă pentru implementarea subpunctului 1 al punctului III din Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”, înregistrată la Camera Deputaților cu nr.732 din 5 decembrie 2018, semnată de toți senatorii și deputații U.D.M.R., se recunoaște că în România nu există minoritatea secuiască și nici așa-zisul „ținut secuiesc”.

La articolul 2, lit.b, parlamentarii U.D.M.R. au înscris toate minoritățile etnice din România, respectiv: „albaneză, armeană, bulgară, cehă, croată, elenă, evreiască, germană, italiană, macedoneană, maghiară, poloneză, ruso-lipoveană, romă, ruteană, sârbă, slovacă, tătară, turcă, ucraineană”. Parlamentarii U.D.M.R. au confirmat, în scris, că nu există minoritatea secuiască în România și, ca urmare, nu există niciun argument care să justifice așa-zisul „ținut secuiesc” fără secui.

Adevărul este că U.D.M.R. acționează pentru obținerea autonomiei teritoriale a „Ungariei mici” în inima României, pe multimilenarul Pământ Sfânt moștenit de Poporul Român de la Poporul Primordial al Geților. Ungaria nu are niciun drept istoric asupra Sfântului Pământ românesc din multimilenara Geție Edenică. Se știe că, strămoșii ungurilor, un popor barbar și migrator, au năvălit în vechea Europă și s-au așezat în Câmpia Panonică abia în jurul anului 900 d.Hr”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Funar.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1