Evenimentul Zilei > Social > Fructul tinereții veșnice! Costă doar 2 lei, dar este un miracol pentru sănătate. Explicația specialiștilor
Fructul tinereții veșnice! Costă doar 2 lei, dar este un miracol pentru sănătate. Explicația specialiștilor

Fructul tinereții veșnice! Costă doar 2 lei, dar este un miracol pentru sănătate. Explicația specialiștilor

Un nou studiu a demonstrat că un fruct care costă doar 2 lei și care este foarte consumat în toată lumea îți asigură tinerețea veșnică. O singură bucată îți prelungește viața cu 13 minute. Cu toate astea, specialiștii au găsit și alimentul care îți scurtează zilele.

Un nou studiu a demonstrat că un hot dog îți poate lua 36 de minute din viața ta. Un alt studiu făcut de specialiștii din Michigan a dovedit că bananele îți prelungesc zilele cu cel puțin 13 minute. Aceste fructe au și alte beneficii pentru sănătate.

Experții spun că trucurile tinereții veșnice constă într-un stil de viață sănătos, sport, odihnă și fericire. Studiile au demonstrat și că alcoolul sau fumatul îți scurtează viața considerabil.

Cu toate astea, cea mai nouă cercetare arată că o alimentație mai sănătoasă ar putea prelungi durata de viață cu șase până la șapte ani la adulții de vârstă mijlocie. Potrivit unui studiu al Universității din Michigan, grătarul este periculos, dar anumite fructe îți oferă zile în plus.

Cercetătorii au descoperit alimentele care îți taie din viață:

– Șuncă: 6 minute și 30 de secunde
– Pizza: 7 minute, 8 secunde
– Dublu cheeseburger: 8 minute, 8 secunde

Fructul tinereții veșnice

Alți cercetători au observat că dieta joacă un rol important și că anumite alimente ar putea fi secretul unei vieți lungi. Specialiștii au verificat legătura dintre consumul de fructe, legume, cereale integrale, cereale rafinate, nuci, leguminoase, pește, ouă, produse lactate, carne roșie, carne procesată sau băuturi zaharoase și mortalitate.

arhiva evz

Potrivit studiului, alimentele care prelungesc durata de viață sunt avocado, banane, somonul și sandvișul cu jeleu, după cum urmează:

– Avocado: 2 minute, 8 secunde
– Banane: 13 minute, 30 de secunde
– Somon: 13 minute și 5 secunde
– Jelly Sandwich: 33 minute și 6 secunde

„Cu siguranță vrei să mănânci banane. Acestea sunt pline de potasiu, care poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale.

Făcând alegeri alimentare inteligente, puteți trăi de fapt mai mult și mai puternic, iar acesta este un mesaj puternic.”, spune nutriționistul Joy Bauer, unul din coautorii studiului.

Specialiștii au mai declarat că bananele îți țin de foame o perioadă lungă de timp și că ar putea fi marele secret pentru o viață lungă. Cercetătorii au mai descoperit și că trei fructe pe zi ne oferă cel puțin 40 de minute în plus, având o fibră numită pectină, potrivit Nature Food.