Gurmanzii londonezi sau care se află în trecere prin capitala britanică vor avea ocazia să guste din celebrele fritpuri acoperite cu foiță de aur, de 24 de karate, pregătite de Salt Bae. Cunoscutul maestru bucătar de origine turcă se va afla la Londra pentru două săptămâni, după cum relatează Mirror.

El își deschide un nou restaurant aici. Iar friptura poleită cu aur, la propriu, va figura în meniul restaurantului său, la un preț de 700 de lire sterline.

Excentricul bucătar este pregătit să aducă friptura poleită cu aur în noul său restaurant din Londra, care va fi deschis la Park Tower Knightsbridge Hotel. Localul de lux va fi inaugurat pe 17 mai, aceasta fiind prima zi în care va fi permis accesul clienților în interior.

Salt Bae a devenit faimos, în ultimii patru ani, grație stilului său de a găti și, mai ales, a felului în care își prezintă preparatele. Clientela sa numără o largă varietate de vedete, de la mari sportivi, la actori și cântăreți. Între aceștia sunt Leonardo di Caprio și David Beckham.

Maestrul bucătar turc a deschis un lanț de restaurant în Turcia, Grecia și Emiratele Arabe Unite, iar de la jumătatea acestei luni și în Marea Britanie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr-ET#Saltbea (@nusret_fan_saltbae)

Un excentric bucătar cu o avere de 50 de milioane de dolari

Tehnica sa de preparare și condimentare a cărnii pentru friptură a atras atenția publicului din întreaga lume. El a făcut senzație pe internet după ce și-a poleit carnea de vită, pentru friptură, cu foiță de aur de 24 de karate. De asemenea a devenit cunoscut datorită unui clip în care recurgea la o mișcare foarte grațioasă pentru a-și presăra friptura cu sare.

Salt Bae, al cărui nume real este Nusret Gökçe, deține lanțul de restaurant de lux Nusr-Et. Potrivit informațiilor care circulă în spațiul public, Salt Bae are o avere impresionantă care se ridică la aproape 50 de milioane de dolari, ceea ce echivalează cu aproximativ 35 de milioane de lire sterline.

Se spune că el a învățat să-și pregătească fripturile, lucrând multă vreme, gratuit, în restaurantele americane și din Argentina. Așa a ajuns să facă din pregătirea fripturii o artă.

sursa foto: Instagram