Evenimentul Zilei > Monden > Friptură de miel suculentă pentru masa de Paște. Ponturile pe care le dezvăluie Chef Cătălin Scărlătescu
Friptură de miel suculentă pentru masa de Paște. Ponturile pe care le dezvăluie Chef Cătălin Scărlătescu

Friptură de miel suculentă pentru masa de Paște. Ponturile pe care le dezvăluie Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu propune o atractivă rețetă pentru friptura de miel, vedeta mesei de Paște. Ce pași trebuie să urmați ca să nu dați greș.

Chef Cătălin Scărlătescu oferă câteva ponturi pentru o friptură de miel delicioasă, care să încununeze pregătirile gastronomice pentru masa de Paște. Există câteva secrete, care, puse în practică vor duce la friptură suculentă și extrem de atractivă. Pentru această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente pentru friptura de miel

– rasol de miel (ciolan de miel)

– fasole verde și mazăre pentru o garnitură verde extrem de sănătoasă

– o crenguță de cimbru

– o crenguță de rozmarin

– 2 ceape

– o legătură de pătrunjel

– unt

– sare și piper boabe.

Modul de preparare se face urmând următorii pași:

Se zdrobesc cățeii de usturoi și pun în oală alături de crenguța de cimbru, o crenguță de rozmarin, sare și piper, dar și o felie generoasă de unt. După ce usturoiul s-a gătit în unt și crenguțele parfumate și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.

După ce sfârâie bine, se adaugă vin din belșug si apoi trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. Astfel, alcoolul dispare din vin și se adaugă aproximativ două căni de apă.

Puneți capacul oalei și băgați-o la cuptor, la 160 grade, pentru două ore jumătate. Astfel, veți obține o friptură fragedă.

Între timp, puteți pregăti garnitura. Pentru piure aveți nevoie de cartofi tocați în felii mari e care le puneți la fiert. Fasolea verde și mazărea se vor găti împreună. Pentru început căliți o ceapă tăiată solzi în puțin ulei de măsline și o felie generoasă de unt.

După ce se topește untul se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper zdrobit. Când ceapa începe să prindă culoare și e rumenă, se adaugă fasolea și mazărea.

Se lasă la cuptor două ore și jumătate

După cele 2 ore și 30 de minute, mielul se scoate de la cuptor și veți observa că e foarte rumen, iar carnea e fragedă, desprinzându-se cu ușurință de pe oase.

Cartofii gata fierți se vor transforma în cartofi zdrobiți, nu în piure. Peste cartofi se adaugă grăsimea rămasă din oala în care s-a gătit mielul. De asemenea, se adaugă o felie generoasă de unt.

Zdrobiți cartofii peste care adăugați o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Amestecați totul și la final adăugați piper zdrobit. Pentru preparea sosului, punem în tigaie vin roșu și o parte din zeama rămasă în oală de la miel.

Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea de pahar de vin și două polonice de zeamă. După ce sosul e aproape gata și amestecul a dat în fiert, adăugați o felie de unt.

sursa: a1.ro.