Ce fac miniștri de Paște, atunci când nu sunt la Guvern. Daea șochează iar. Mielul și evenimentul
- Iulia Moise
- 28 aprilie 2019, 09:37
Paște. Sărbătorile reprezintă un motiv de bucurie pentru oricine. Cu mic, cu mare, membrii familiilor ajută la pregătirea a toate cele necesare pentru o masă îmbelșugată și atmosferă armonioasă. Chiar dacă ocupă funcții înalte în stat, miniștri nu se eschivează atunci când vine vorba de pregătirile pentru Paște. Fie ca vorbim de curățenie sau gătit, demnitarii își suflecă mânecile și se pun pe treabă.
Într-un reportaj realizat cu ocazia Paștelui, jurnaliștii de la Digi24 i-au chestionat pe miniștri despre pregătirile pentru sărbători, iar răspunsurile au fost surprinzătoare.
Ministrul Turismului a vrut să îl prindă sărbătorile acasă la Sibiu, cu familia. Mai ales că este şi ziua lui: împlineşte 42 de ani.
Bogdan Trif, ministrul Turismului: Drobul de miel, care nu lipseşte niciodată de pe masa noastră de Paşte si cozonac facut de mama și soția. Duminica, atât dimineaţa, cât si seara o să fim la biserică împreună cu toată familia și cu prietenii.
Ministrul Apărării profită şi el de zilele libere ca să stea mai mult cu familia. Ţine la tradiţiile de Paşte şi nu se sfiește să dea o mână de ajutor la pregătiri.
Gabriel Leş, ministrul Apărării: Mă vedeți că nu sunt unul foarte nemâncat, la cum mă poziţionez. Nu pot să spun că sunt foarte lipit de mâncărurile astea pe bază de miel, dar mănânc umplutură de miel. Ceea ce pregătesc totuşi este hreanul, care îl fac de mână acasă pentru că îmi place foarte mult.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Fără planuri, mă întâlnesc cu Paștele pur și simplui. Mă întâlnesc cu această sărbătoare acasă la mine, mă întâmpină, o întâmpin cum ştiu. Te întâlneşti cu mielul, te întâlneşti cu evenimentul. (Reporter: Ce gătiţi bun de Paşte?) Şi mielul si mama mielului, oaia nu trebuie să lipsească.
Ministrul Educaţiei a muncit mult pentru familie. Iar în bucătărie a folosit şi alte cunoştinţe în afară de cele culinare.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Eu fiind chimistă, mai întotdeauna povestea cu reţetele niciodată nu le repet identic, găsesc de fiecare dată să adaug sau să scot ceva, în plus şi în funcţie de ce am în bucătărie. Îmi place de Paşte sa fac puţin stufat si puţină friptura de miel.
În schimb, ministrul Muncii nu vrea să trudească în bucătărie. Îi lasă locul soţiei, care îi ştie preferinţele.
Marius Budăi, ministrul Muncii: O salată de boeuf, ouă umplute, o friptură de miel şi combinată pentru cine nu serveşte friptură de miel şi, evident, sarmale. Eu nu gătesc foarte mult, am două mâini stângi în bucătărie şi nu mă lasă soţia.