Făureiul respiră fotbal la nivel mai înalt. Bănel Nicoliță frațiii săi s-au implicat pe toate planurile la micuța formație brăileană. Fostul internațional român este manager, antrenor și jucător la echipă, doi dintre frați (Stelian -28 de ani, căpitan și golgheter) și Aurel (34 de ani –portar) sunt jucători activi, iar al patrulea reprezentant al familiei lucrează în conducerea administrativă a clubului.

Cu sprijinul Primăriei, al suporterilor, am reușit această promovare. Au încercat muți să ne blocheze drumul spre liga a treia. Am renuntat la cariera de fotbalist și am pus totul în slujba acestei echipei. Pasiunea mea e nebunească, nu-mi place să pierd, vreau să duc Făureiul acolo unde îi este locul. Mă bucur că trăiesc momente frumoase, că ajut acestă echipa. Nu voi renunța la acest proiect, voi crea o echipă puternică, cu care să mă bat pentru primele locuri. Vom face tot posibilul să băgăm spaima în adversari, să ajungem în liga a doua”, a spus Bănel Nicoliță, care are triplă funcție la Făurei: manager, antrenor și jucător .

” Bănel a creat o isterie aici, fotbalul era foarte slab în Brăila înainte să ajungă el aici. Bănel a renunțat la fotbalul de nivel înalt, pentru a pleca de jos, de acolo de unde a început fotbalul” , a mărturisit cel mai mare dintre fotbaliștii familiei Nicoliță, Aurel, portar la FC Făurei