Focurile de artificii şi petarde, de care germanii sunt foarte amatori de Anul Nou, vor fi interzise de Revelion în multe centre de refugiaţi ca măsură de siguranţă, s-a aflat miercuri din surse ale autorităţilor locale, informează France Presse.

Liderii mai multor regiuni, în Renania de Nord-Westfalia (vest), Hessa (centru) şi Baden-Württemberg (sud-vest), au decretat această interdicţie de teama incendiilor şi pentru a nu adăuga stres psihologic suplimentar acestor oameni adesea traumatizaţi de război sau persecuţii, informează Agerpres, citând France Presse.

"Cel care vine dintr-o zonă de război asociază zgomotele de explozie cu focuri de armă sau bombe mai degrabă decât cu petarde, ceea ce ar accentua traumele", a justificat un purtător de cuvânt al unei autorităţi locale din Renania de Nord-Westfalia.

De asemenea, incendiile în centre de primire a refugiaţilor s-au multiplicat în ultimele luni, având origine criminală sau accidentală. Germania a primit în 2015 peste un milion de migranţi, o cifră record.