Evenimentul Zilei > International > Focurile de ARTIFCII vor fi INTERZISE în centrele de refugiați din Germania în noaptea de REVELION
Focurile de ARTIFCII vor fi INTERZISE în centrele de refugiați din Germania în noaptea de REVELION

Focurile de ARTIFCII vor fi INTERZISE în centrele de refugiați din Germania în noaptea de REVELION

Surse din cadrul autorităților germane au dezvăluit că focurile de artificii și petardele vor fi interzise în mai multe centre de refugiați ca măsură de siguranță.

Focurile de artificii şi petarde, de care germanii sunt foarte amatori de Anul Nou, vor fi interzise de Revelion în multe centre de refugiaţi ca măsură de siguranţă, s-a aflat miercuri din surse ale autorităţilor locale, informează France Presse.

Liderii mai multor regiuni, în Renania de Nord-Westfalia (vest), Hessa (centru) şi Baden-Württemberg (sud-vest), au decretat această interdicţie de teama incendiilor şi pentru a nu adăuga stres psihologic suplimentar acestor oameni adesea traumatizaţi de război sau persecuţii, informează Agerpres, citând France Presse.

"Cel care vine dintr-o zonă de război asociază zgomotele de explozie cu focuri de armă sau bombe mai degrabă decât cu petarde, ceea ce ar accentua traumele", a justificat un purtător de cuvânt al unei autorităţi locale din Renania de Nord-Westfalia.

De asemenea, incendiile în centre de primire a refugiaţilor s-au multiplicat în ultimele luni, având origine criminală sau accidentală. Germania a primit în 2015 peste un milion de migranţi, o cifră record.