Data de 1 aprilie este și ziua de naștere a premierului Florin Cîțu. Cum evenimentul coincide cu ziua păcălelilor, era inevitabil să nu atragă atenția și reacții. Mai mulți politicieni au transmis mesaje premierului, cu prilejul aniversării, în ton cu ziua păcălelilor. În vreme ce colegii din PNL și din coaliția de guvernare au avut cuvinte de apreciere (zâmbind pe sub mustață), cei din opoziție nu l-au iertat.

Adversarii politici i-au transmis că data i se potriveşte şi, pe lângă sănătate, i-au urat cât mai mult timp liber, departe de guvernare, după cum relatează Antena 3.

Deputatul Ionel Dancă, fost coleg în guvern cu Florin Cîțu, pe vremea când activa la Secretariatul general al guvernului i-a transmis, un mesaj pentru aniversare.

„La multi ani! Sănătate, putere de muncă și să ducă la îndeplinire toate angajamentele Partidului Național Liberal în cadrul coaliției”.

Deși a pufnit în râs, Dancă a evitat să facă vreun comentariu referitor la faptul că aniversarea premierului a picat în ziua de 1 aprilie. A precizat doar că ziua de naștere nu ți-o poți alege.

Deputatul Laurențiu Leoreanu (PNL) i-a transmis premierului să conducă cât mai bine guvernul.

„La mulți ani, sănătate, forță si putere să conducă Guvernul cât mai bine în interesul României și al românilor”.

ÎLaurențiu Leoreanu i-a dorit cât mai multă forță de muncă și să țină coaliția unită:

„Dacă aș putea i-aș dori să aibă cât mai multă forță, determinare, implicare, să țină coaliția unită și să facă cât mai multe lucruri bune pentru români”.

Parlamentarul Oana Țoiu, USR-PLUS, i-a urat lui Florin Cîțu înțelepciune:

„Ce avem nevoie în momentul ăsta cu toții. Și anume ințelepciune pentru felul în care e condusă țara”; „Este un premier pe care noi l-am susținut și pe care îl susținem. Pe de altă parte, momentul în care se află România și criza prin care trecem e una care are nevoie de mai mult de la noi toți”.

Ironiile opoziției la adresa premierului

Colegii politicieni din Opoziție au fost mult mai ironici, transmițându-i lui Florin Cîțu să renunțe la postul de premier.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a remarcat coincidența dintre ziua de naștere a premierului și cea a păcălelilro și râzând cu subînțeles a comentat sec:

„La multi ani! Dar vă dați seama ce coincidență să fie născut tocmai de 1 aprilie?”

La rândul său, Ana Maria Cătăuță, deputat PSD, i-a transmis premierului să renunțe la postul de la Guvern.

„La multi ani! Îi urez foarte mult timp liber! Sper să aibă milă de noi și să renunțe la postul de prim-ministru și, din păcate, el este gluma pe care România o are azi de înfruntat”, a afirmat Ana Maria Cătăuță.

Deputatul PSD a precizat că ziua păcălelilor i se potrivește perfect pentru aniversare.