Evenimentul Zilei > Politica > Fiul și nora lui Dăncilă lucrează la STAT. VEZI ce FUNCȚII dețin
Fiul și nora lui Dăncilă lucrează la STAT. VEZI ce FUNCȚII dețin

Fiul și nora lui Dăncilă lucrează la STAT. VEZI ce FUNCȚII dețin

Fiul premierului Viorica Dăncilă, Victor-Florin Dăncilă, deține funcția de consilier în cabinetul unui vicepreședinte al Autorității de Audit, la Curtea de Conturi. Nora lui Dăncilă, lucrează pe postul de consilier juridic la Primăria Sectorului 5.

Cei doi vicepreședinți de la Curtea de Conturi sunt sunt Ilie Sârbu, fost senator și fost ministru PSD și socrul lui Victor Ponta,  și Florin Tunaru, fost consilier al lui Liviu Dragnea la CJ Teleorman în 2010-2011. 

Conform declarației de avere din 14 iunie 2018, postată pe site-ul Curții de Conturi, Victor-Florin Dăncilă  deține, împreună cu soția sa, Elena Dăncilă, două apartamente în București: un imobil de 70 mp primit ca donație în anul 2013 și un imobil cumpărat în 2016, cu o suprafață de 35 de mp, conform stiripesurse.ro. 

Vezi AICI declarația de avere. 

Acesta mai are un autorurism marca Volkswagen Passat, cumpărat în 2017. 

Fiul lui Dăncilă nu deține conturi în bănci, nu a acordat împrumuturi, nu are nici datorii și  acesta nu este acționar în vreo firmă.

Înainte să consilier la Curtea de Conturi, fiul Vioricăi Dăncilă a lucrat ca expert la OMV Petrom S.A. Acesta a încăsat a încasat 44.000 de lei în anul 2017, pentru poziția deținută. 

Soțul premierului, Cristinel Dăncilă, lucrează tot la OMV Petrom. Cristian Dăncilă fiind  manager în companie. Pentru această funcție, soțul premierului a primit în 2017 aproape 250.000 de lei.

Nora lui Dăncilă, Elena Dăncilă lucrează pe postul de consilier juridic la Primăria Sectorului 5. Aceasta a câștigat 28.190 de lei în anul 2017.

Fiul și nici nora premierului nu sunt înscriși în vreun partid politic.

Extras de pe pagina de internet a Curții de Conturi: