Fenechiu, în vizorul DNA şi...al PNL. Antonescu: Am avut vreo trei miniştri care şi-au dat demisia doar în urma unor acuzaţii

Fenechiu, în vizorul DNA şi...al PNL. Antonescu: Am avut vreo trei miniştri care şi-au dat demisia doar în urma unor acuzaţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu nu doreşte ca scandalul în care este implicat liberalul Relu Fenechiu prin firmele sale să fie decontat negative de către partidul său. Invocând exemplul a trei foşti miniştri liberali care şi-au dat demisia în circusmtanţe similare, liderul PNL a dat, vineri seară, asigurări că dacă va fi cazul, partidul "ştie cum să se raporteze în astfel de situaţii".

"Nu am discutat în PNL chestiunea asta deocamdată, nu suntem în situaţia de a o face şi sper să nu fim", a precizat liderul liberal. Subliniind că PNL este "acel partid care, deşi nu a tocmit-o pe doamna Macovei să trudească la manuscrise şi coduri de etică, a avut vreo trei miniştri care şi-au dat demisia doar în urma unor acuzaţii, niciunele probate între timp", Antonescu a explicat că, dacă va fi nevoie ca subiectul legat de Relu Fenechiu să fie luat în discuţie în interiorul formaţiunii, atunci partidul va şti cum să se raporteze într-o astfel de situaţie.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost audiat joi de procurorii DNA în dosarul "Transformatorul", în care a fost pus sub învinuire în octombrie 2008 pentru complicitate la abuz în serviciu.

Liberalul este acuzat în dosarul 'Transformatorul' că a vândut prin firmele pe care le deţine către Electrica Moldova în perioada 2002-2004 mai multe dispozitive electrice, printre care şi transformatoare de mare tensiune, care erau uzate, însă în acte figurau ca fiind noi. Astfel a fost creat un prejudiciu de 1,6 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest caz mai sunt cercetate şi alte persoane, printre care fostul ministru liberal al educaţiei Cristian Adomniţei, pentru complicitate la abuz în serviciu, şi mai mulţi foşti directori de la Electrica Moldova.