La ora actuala, mai putin de un sfert dintre femeile milionare isi datoreaza bogatia sotilor lor. Marea majoritate si-au cladit singure averea, deschizandu-si o afacere sau facand investitii inteligente, scrie „Daily Mail”. Rezultatul studiului, realizat de institutul bancar Barclays Wealth Management, demonstreaza  faptul ca femeile sunt tot mai pricepute in a face bani prin forte proprii.

Peste 80% dintre cele 600 de femei chestionate au declarat ca au propria afacere si 32,8% au spus ca s-au imbogatit din investitii. In schimb, doar 24,7% au recunoscut ca au devenit bogate in urma casatoriei, iar 19,9% au primit mosteniri de milioane. Doar 2,2% dintre milionarele chestionate au pus mana pe averea respectiva in urma unui divort.

„Datele pe care le avem arata ca tot mai multe femei isi asigura independenta economica gratie serviciului lor, afacerilor pe care le detin sau investitiilor facute”, spune Amy Nauiokas, de la Barclays Wealth. „Sursele traditionale ale averii unei femei, casatoria, mostenirea sau divortul, continua sa joace un rol important, dar nu mai sunt factori dominanti, ca pe vremuri”, adauga ea.

Potrivit unui alt studiu, realizat de Center for Economics and Business Research, dintre cei 370.000 de milionari britanici 43% sunt femei. In opinia expertilor, proportia se va inversa pana in 2020, cand femeile vor reprezenta aproximativ 53% din totalul milionarilor.

Vanatoare de tati

Tot in Marea Britanie se inregistreaza un alt fenomen, acela al femeilor care se servesc de un barbat pentru a ramane insarcinate, fara a avea nicio intentie de a se casatori cu respectivul. Potrivit unei anchete a tabloidului „The Sun”, aceasta tendinta se inregistreaza in primul rand printre tinere care nu mai au chef sa astepte sa-si gaseasca un sot pentru a-si intemeia o familie. „L-am ales strict pentru ca arata bine”, a povestit cu nonsalanta Carrie, despre barbatul cu care a conceput-o pe fiica ei.