Fast-foodurile ţin post la clienţi

Fast-foodurile ţin post la clienţi

În zile de sărbătoare, câţiva pofticioşi şi grăbiţi salvează de la dezastru industria producătoare de cartofi prăjiţi, hamburgeri, aripioare picante şi shaorme.

Masa de Paşte nu e acasă“, şi-au zis o mână de bucureşteni ieşiţi din post. Mai de poftă, mai din grabă, au năvălit în zile de sărbătoare la bucate nesfinţite: tradiţionalii cartofi prăjiţi, aripioare, hamburgeri şi shaorme de la KFC, McDonald’s sau „Dristor“.

Fast-foodurile au fost însă în grafic şi de Paştele ăsta. Au dus-o, adică, prost. „Mai mult catolici sau evrei, turci, chinezi. În rest, linişte şi pace“, spune, împăcată cu sine, o angajată de la McDonald’s Unirii. Liniştea şi pacea aduse de marea sărbătoare sunt stricate de câteva mămici fără chef, ai căror plozi escaladează scaunele pustiilor mese vecine. Viorel vrea o cafea Un cartof prăjit, respectiv o îngheţată - de asta au avut poftă Cristina şi fiica sa, Marina, în a doua zi de Paşte. „Cartofii de acasă parcă nu-s aşa de buni“, zice Marina mai ferit, pe deplin conştientă că mama sa o aşteaptă cu de toate pe masă. Viorel e cu familia şi se scuză: a venit cică doar la o cafea, între două drumuri la rude.   „Sunt plecat de-o săptămână de-acasă. Am mâncat până acum doar bucate de-ale noastre, pregătite ca acum 50 de ani“, explică Viorel, mândru de calităţile de gospodină ale soacrei. Angajaţii vestitei shaormării din Dristor stau ciorchine lângă tejghea. Alături de ei, rotisorul... roteşte în gol bucăţi de pui. Vânzările au fost cam la un sfert din normal zilele acestea, spune unul dintre ei.

„Care un sfert?!“, se indignează plictisit un coleg. De fapt, toată perioada asta, cu postul, a mers slab, spune patronul turc Omer Arslan, ieşit la o cafea. Sunt credincioşi românii? „Unul e mai slab, altul mai puternic în credinţă. Au mai venit clienţi care au cerut fără carne - doar garnituri, maionează, ketchup“, povesteşte patronul. Deschis a fost însă fără oprire, să ştie tot omul că are unde veni dacă i se face foame. Shaorma pentru bătrâni Agitaţie la tejghea: o femeie cumpără câteva porţii „pentru un cămin de bătrâni, puteţi să scrieţi că mai sunt şi oameni care fac astfel de gesturi…“, o alta cere doar câteva chifle. Mai toată mâncarea şi-a cumpărat-o de la magazinul din colţ, pe motiv de timp şi pe caz de boală. Zi gri, de sărbătoare, şi la KFC. Doi tineri cu ochi roşii de nesomn au venit doar la cafea - masa au luat-o mai devreme, într-un club. Ergun duce două pachete grele, dar nu se pune, că e turc. Iar cu aripioarele poftite de doamna Migri nu se face nici primăvara mai frumoasă, nici Paştele mai fericit. MAREA DEZLEGARE Orar pentru aripioare şi cheesburgeri Programul restaurantelor de tip fast-food reintră în normal din aceste zile. La McDonald’s, astăzi este ultima zi cu orar special: va fi deschis între orele 7.00 şi 24.00 la reprezentan- ţele de la parterul magazinului Unirea şi din Dristor, între 10.00 şi 22.00 la cea de pe bulevardul Elisabeta, între 9.00 şi 23.00 la Obor şi între 8.00 şi 24.00 la Piaţa Romană. În restaurantele KFC va fi respectat programul obişnuit: în intervalul 9.00-23.00 la Piaţa Unirii şi între orele 11.00 şi 23.00 pe Magheru.

Ne puteți urmări și pe Google News