Evenimentul Zilei > Actualitate > Fără mască în România. Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră
Fără mască în România. Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră

Fără mască în România. Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră

Conform surselor guvernamentale citate de Atena 3, de la 1 iunie masca de protecţie atât de uzitată în pandemia de coronavirus nu va mai fi obligatorie.

Fără mască în România! Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră. Antena 3 a anunţat miercuri că măsura vizează inclusiv plajele şi falezele de pe litoralul românesc. Ultima discuţie în acest sens va fi purtată joi, 22 aprilie.

Până atunci, masca rămâne obligatorie în vacanţa de 1 Mai şi de Paște. „Pe masa guvernului ar fi deja proiectul de lege conform cărora românii se vor putea bucura curând de relaxarea măsurilor sanitare de luptă cu pandemia. Mai exact, aceștia ar putea renunța la mască în spațiile deschise de la 1 iunie.

Se pare, însă, că în minivacanța de 1 Mai și Paște obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și deschise rămâne totuși în vigoare”, arată sursa citată.

Tot de la 1 iunie vom vedea și măsuri pentru stimularea economiei, potrivit surselor guvernamentale. Până la acea dată se va vedea care va fi rata de incidență și dacă România își permite astfel de măsuri de relaxare.

Fără mască în România! Curând!

Andrei Baciu a confirmat pentru Antena 3 că relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni. Întrebat de către Sabina Iosub cum arată în prezent România, secretarul de stat a precizat la Antena 3:

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni.

Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2, 3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi.

Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp.”