Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a câștigat procesul o pensionară care a primit o amendă uriașă pentru că nu purta masca
Cum a câștigat procesul o pensionară care a primit o amendă uriașă pentru că nu purta masca

Cum a câștigat procesul o pensionară care a primit o amendă uriașă pentru că nu purta masca

O femeie a contestat amenda încasată pentru că și-a dat masca jos și a găsit înțelegere la magistrați, care au decis ca pensionara să primească doar un avertisment scris.

O pensionară în vârstă de 68 de ani, din Brănișca (județul Hunedoara) s-a ales cu o amendă în valoare de 1.200 de lei, pentru că și-a dat masca jos. Evenimentul s-a petrecut după ce femeia a ieșit din Piața Agroalimentară din Deva, la data de 8 octombrie 2020. Pensionara a contestat procesul verbal ce a fost întocmit de polițist. Și a avut câștig de cauză, pentru că magistrații de la Judecătoria Deva au decis ca femeia să suporte doar un avertisment, nu o sancțiune pecuniară care i-ar fi zdruncinat serios bugetul.

Femeia a explicat de ce și-a dat jos masca de protecție și a scăpat de amendă

Ea a explicat că și-a dat masca jos pentru a-și șterge ochelarii și pentru a lua o gură de aer, în condițiile în care se confruntă cu afecțiuni de natură cardiacă.

„Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri. În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă.

„A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”

Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte. S-a mai arătat că faptul că avea mască pe faţă la nivelul gurii poate fi atestat de vânzătorul de la brânzeturi, cât şi de doamna care comercializează peşti de acvariu. În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat
traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”, se arată în plângerea femeii.
„Astfel, acesta a aplicat amenda de 1.200 de lei, cu menţiunea că pârâta are posibilitatea de a achita jumătate din minimul prevăzut de lege, indicând acest minim ca fiind 600 de lei, în loc de 250 de lei”, au spus magistrații.