Astfel, Falcă a relatat într-o conferinţă de presă susţinută joi, că a fost contactat de un "mesager" al liderului PSD Arad, Dorel Căprar, pentru a-i face o "propunere mârşavă" din partea lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea.
"Mi-a făcut o propunere mârşavă: că vine în numele lui Căprar, care s-a întâlnit cu Dragnea, care avea accept de la Ponta şi Antonescu ca eu să nu îi îndemn pe arădeni să nu vină la vot, iar eu voi beneficia de bunătatea acestor trei lideri", a spus primarul Aradului.
Gheorghe Falcă a afirmat că a perceput mesajul drept un şantaj
"A fost un fel de şantaj sau o combinaţie de şantaj şi ofertă. În mintea celor de la PSD, eu am probleme cu nu ştiu ce dosare, însă nu am niciun dosar. Deci ei îmi rezolvă problemele dacă eu nu o să le spun cetăţenilor să stea acasă. Mi-au transmis că o să am o viaţă mai liniştită", a mai completat edilul.
Conform lui Gheorghe Falcă, "mesagerul" este Georgel Florea, care lucrează în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, la Departamentul de Control. 
"Am auzit că şi-a dorit să devină director la un moment dat. E prieten cu Dorel Căprar şi e păcat că acesta l-a pus într-o postură jenantă (…) Este una dintre conferinţele de presă pe care nu mi le-aş fi dorit, am încercat să evit să spun aceste lucruri, cerându-i lui Căprar să-şi ceară scuze, dar a refuzat”, a afirmat Falcă.
Georgel Florea a fost contactat de corespondentul MEDIAFAX, dar convorbirea telefonică s-a întrerupt după ce reporterul s-a prezentat, iar ulterior telefonul mobil a fost închis.
Liderul PSD Arad, Dorel Căprar a declarat că numele de Georgel Florea nu îi spune nimic.

"Nu am auzit de Georgel Florea. Poate îl cunosc, dar numele nu îmi spune nimic. Nu am trimis pe nimeni la primar, minte, aşa cum a făcut-o de cele mai multe ori. I-am făcut o altă propunere, publică, să-şi dea demisia, să nu mai folosească religia şi biserica în scopuri politice pentru că este un ateu convins", a spus preşedintele PSD Arad.