Explozia de la Crevedia. Primele date privind riscul de intoxicare

Explozia de la Crevedia. Primele date privind riscul de intoxicare Pompierii, audiați la Parchetul Militar după exploziile de la Crevedia / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Explozia de la Crevedia a afectat mai multe localități din împrejurime. În plus, fumul a ajuns până în București. Institutul Național de Sănătate Publică a dat primele informații privind pericolul de intoxicare.

Explozia de la Crevedia a afectat mai multe localități din județul Dâmbovița. În plus, fumul din urma incendiilor a ajuns până în București. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis că a făcut primele verificări în zona locului în care stațiile GPL au explodat. În urma acestui incident, zeci de persoane au ajuns la spital cu arsuri grave.

Autoritățile au transmis că un angajat a manevrat o instalație GPL în timp ce ținea în mână o țigară. Astfel, a fost o chestiune de timp până când explozia să se declanșeze. Primele verificări făcute de INSP arată că în zona producerii exploziilor nu există pericol de intoxicare, în ciuda fumului gros cauzat de exploziile repetate.

Explozia de la Crevedia

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, avertizează că fumul se deplasează către București. Astfel, locuitorii Capitalei au fost îndemnați să închidă geamurile pe timpul nopții. De asemenea, a fost înregistrată o creștere de particule PM10 în Otopeni, Balotești și Buftea.

Ne puteți urmări și pe Google News
explozie, incendiu. stație gpl, crevedia

Exploziile de la stația GPL din Crevedia / Sursă foto: Arhivă Evz

Firma de GPL la care s-a produs explozia îi aparținea fiului primarului PSD din Caracal. Firma nu mai avea autorizația de funcționare. Aceasta a fost suspendată încă din 2020. Focul ar fi ajuns la 150 de metri de depozitele de armament și muniție de la Dumbrava.

Pacienții vor fi transferați în afara țării

Numărul victimelor tragediei de la Crevedia, unde mai multe rezervoare și cisterne de GPL au explodat, a ajuns la 58. O persoană a murit și alte 57 sunt rămite. Este important de precizat că 43 de victime sunt de la MAI, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi.

Victimele au ajuns la mai multe unități spitalicești din București. La Spitalul Floreasca se află 30 de victime, la Bagdsar 13  și două la Spitalul Muncipal. Patru dintre răniți vor fi trimiși în străinătate, în Belgia și Italia. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că alte șapte persoane vor fi transferate la spitale din afara țării. În plus, alți patru răniți nu pot fi transportați pentru că se află în stare critică.