Explodează bomba Covid-19 în America?! Rand Paul cere ca Anthony Fauci fie cercetat chiar dacă se pensionează. „Politicile lui au distrus vieți”

Explodează bomba Covid-19 în America?! Rand Paul cere ca Anthony Fauci fie cercetat chiar dacă se pensionează. „Politicile lui au distrus vieți”

Senatorul american Rand Paul, de profesie medic, a declarat că directorul CDC Anthony Fauci poate să fie anchetat în orice anchetă legată de virusul COVID-19 chiar dacă se va pensiona. Anunțul senatorului a fost făcut după ce Elon Musk a cerut ca Fauci să fie urmărit penal.

Anthony Fauci a anunțat, în luna august, că se va pensiona în luna decembrie. Medicul a ocupat funcția de director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase din 1984. De asemenea, el și-a asumat rolul de consilier medical șef al președintelui când Joe Biden a preluat mandatul în ianuarie 2021.

Fauci va primi cea mai mare pensie guvernamentală care a fost acordată vreodată. Doar în primul an de la pensionare el va avea un venit de 414.000 de dolari. În ciuda deciziei de a se pensiona, senatorul Rand Paul a declarat duminică, 11 decembrie, că acest demers nu va impiedica investigațiile privind originile și gestionarea pandemiei de COVID-19. Republicanii au avut mai multe critici la adresa medicului. În același timp, Rand l-a acuzat pe Fauci că a contribuit la crearea virusului.

Anthony Fancy va fi chemat în fața instanței

Parlamentarii susțin că îl vor chema pe Fauci să depună mărturie în cadrul investigațiilor privind originile COVID-19.  „Demisia lui Fauci nu ar trebui să împiedice o anchetă completă asupra originilor pandemiei”, a scris Rand Paul pe Twitter. De asemenea, senatorul a mai adăugat că „Trebuie să i se ceară să depună mărturie sub jurământ cu privire la orice discuții la care a participat cu privire la scurgerea din laboratorul Wuhan”. Senatorul din Kentucki a încheiat prin a spune că „Politicile lui au distrus vieți”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fauci a primit mai multe critici odată cu declanșarea pandemiei din cauza politicilor sale stricte legate de COVID-19. El a susținut purtarea obligatorie a măștilor și vaccinarea pentru toți americanii. În plus, Joe Biden a fost sfătuit de Fauci să impună la Casa Albă un certificat verde de vaccinare. În urma acestui demers, mii de oameni și-au pierdut locul de muncă sau au fost concediați pentru că au refuzat să fie forțați să își administreze un vaccin care era în curs de verificare.

În același timp, Paul susține că există dovezi care arată că Fauci a fost implicat, sau cel puțin conștient, de instalația care a dezvoltat virusul. Paul a fost medic oftalmolog înainte de a fi ales în Congres. El este, în prezent, membru al Comitetului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii, Comitetul pentru Relații Externe și Comitetul pentru Securitate Internă, informează DailyMail.