Exercițiu la metrou. Cât timp va fi traficul paralizat? Are loc la stația Piața Romană

Exercițiu la metrou. Cât timp va fi traficul paralizat? Are loc la stația Piața Romană

Un exercițiu special va avea loc la o stație de metrou din Capitală. Totul se va desfăşura vineri, în jurul orei 1.00 și va avea loc la stația Piața Romană.

Scenariul exerciţiului, care va avea loc la staţia de metrou Piaţa Romană, prevede mai multe explozii care produc avarii la două garnituri de metrou, aproximativ 200 de persoane fiind surprinse în interior, a informat un comunicat al IGSU.

„O mare parte dintre victime rămân blocate pe peronul staţiei, iar o altă parte în tunel. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, va fi activat Planul Roşu de Intervenţie. Având în vedere numărul mare de victime, echipe de căutare-salvare ale României şi Ungariei, 40 de ambulanţe civile şi militare, un post medical avansat, un spital militar de campanie şi celelalte categorii de personal cu atribuţii în gestionarea unor situaţii de urgenţă vor asigura evacuarea victimelor (spre staţiile cele mai apropiate), acordarea asistenţei medicale de urgenţă, precum şi transportul acestora către cele mai apropiate unităţi spitaliceşti (Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca)”, a precizat joi IGSU.

Acţiunea comună a structurilor medicale şi civile este marcată de participarea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central cu 70 de medici militari şi personal auxiliar. Numărul mare de victime, precum şi depăşirea capacităţii de primire a răniţilor în unităţile spitaliceşti, va impune amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice (intrarea căderea Bastiliei).

Ne puteți urmări și pe Google News

Simularea desfăşurată la metrou face parte din exerciţiul medical multinaţional Vigorous Warrior 19, co-organizat de Centrul de Excelenţă al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării şi Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale din România.