Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Români, vi se pregătește ceva! Cum arată legea vaccinării obligatorii
VIDEO

Exclusiv. Români, vi se pregătește ceva! Cum arată legea vaccinării obligatorii

Alertă maximă printre români: legea vaccinării obligatorii a fost deja votată în Senat. Arena EVZ Play a prezentat în exclusivitate textul şi prevederile legii vaccinării obligatorii, precum și data când ar putea intra în vigoare.

Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat cu unanimitate de voturi acum 2 ani, dar a rămas blocat. Anterior Ministerul Justiţiei a atras atenţia că actul normativ încalcă drepturile omului aşa cum sunt prevăzute în Constituţie şi în tratatele internaţionale.

Guvernul Tudose a lansat vaccinarea obligatorie, a dezvăluit moderatorul Robert Turcescu, care a prezentat textul de lege aprobat de Camera Deputaților pe vremea când ministru al Sănătății era Sorina Pintea. Articolul a rămas nemodificat, a atras atenția jurnalistul, care la momentul votării acestei legi extrem de controversate era parlamentar. „99 de senatori au votat vaccinarea obligatorie. Aberația a ajuns în plen”, a precizat moderatorul EVZ Play „Contrapunct”. Acesta a avertizat că dacă se supune la vot proiectul în această formă, „USR-ul e pentru, PSD-ul e pentru”.

Niște idioți ne conduc

„Aberația maximă e acolo unde se prevede la modul general (n.r. – situațiile care pot duce la vaccinare obligatorie”, a punctat Mirel Curea, care a subliniat că acordul pacientului nu e prezumat, ci expres. „Avem asigurare de la Iohannis că nu o să fie obligatorie. Niște idioți ne conduc”, a conchis Turcescu. Realizatorul a amintit că oamenii primesc mesaje care de care mai contradictorii referitoare la vaccinare: „Ăștia trăiesc în filme. Cîțu și Iohannis joacă în filme de-a guvernarea”. „Doi marțieni debarcați în România”, a completat Mirel Curea.

Dan Andronic a invocat faptul că „astfel de cretinisme scot o lege”, iar românul poate fi învinuit că încalcă ordinea publică dacă refuză vaccinarea. Situația e cu atât mai gravă cu cât, dacă legea va trece, „Avocatul Poporului e de partea cui trebuie”, a conchis jurnalistul.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: