Exclusiv. Puiu Popoviciu e pe cale să își recupereze sutele de hectare din Băneasa. Ambasada SUA și a Coreei de Sud chemate în instanță
- Maria Pană
- 1 octombrie 2022, 10:23
Dosarul lui Puiu Popoviciu în care acesta încearcă să recupereze cele 224 de hectare pe care sunt mai multe complexe comerciale în nordul Capitalei și din pricina căruia a și fost condamnat, capătă alte dimensiuni.
Asta pentru că instanța dorește să introducă în cauză cele două ambasade care sunt în zonă: cea a Americii și pe cea a Coreei de Sud. De altfel instanța vrea să aducă în proces și persoanele care locuiesc în complexele aflate pe terenurile vizate. Cert este că unul dintre apărătorii lui Puiu Popoviciu în dosar este nimeni altul decât cel care a depus și mărturie în favoarea lui în dosarul acestuia de extrădare în Londra.
Decizia pe care o luaseră magistrații de la Curtea de Apel București în urmă cu doi ani
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, în data de 12 iunie 2020, decizia de confiscare de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a celor 224 de hectare de teren din Băneasa şi a trimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Drept urmare, Popoviciu a obținut rejudecarea cauzei, proces în derulare, cu termen astăzi, la Curtea de Apel București, cum am menționat la început, și cu următorul fixat de instanță pe 25 noiembrie. Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și dare de mită.
Puiu Popovici se află pe lista celor mai căutați infractori, alături de interlopi și criminali
Popoviciu se află pe lista de most wanted, alături de criminali, și interlopi autori de infracțiuni grave și condamnați la ani grei de pușcărie. Doar că fugit în Londra, Puiu Popoviciu a scăpat ca prin urechile acului de extrădare, asta pentru că în mod definitiv o instanță de acolo a decis să nu fie adus în România. Decizia a fost luată de Timothy Holroyde, judecătorul care a decis extrădarea în România a lui Alexander Adamescu în octombrie 2020. Printre motivele pentru care Curtea Supremă de la Londra a admis apelul lui Puiu Popoviciu s-a numărat lipsa unui proces corect în România.