Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Bebelușul abandonat de mamă în frig, într-o pungă, a împlinit 5 luni și are părinți noi
Exclusiv. Bebelușul abandonat de mamă în frig, într-o pungă, a împlinit 5 luni și are părinți noi

Exclusiv. Bebelușul abandonat de mamă în frig, într-o pungă, a împlinit 5 luni și are părinți noi

A fost un moment în viața lui Cristian-Șfefan când mâna destinului l-a ocrotit. Chiar înainte de Crăciun, marea sărbătoare creștină, minunea s-a întâmplat!

Scâncetele vlăguite ale bebelușului abandonat într-o pungă, pe caldarâmul rece, undeva între blocurile unui cartier din București, au fost auzite în noapte de o femeie. Apoi, povestea încărcată de dramatism și speranță s-a scris, parcă de la sine, filă cu filă. Bebelușul lăsat în ghearele morții chiar de mama lui a învins! Acum, la cinci luni distanță de acel cumplit episod, Cristian-Ștefan are o nouă familie, un cămin. Părinți îi sunt Nicoleta și George, doi tineri care s-au îndrăgostit de copilaș pe când acesta încă lupta în spital pentru viața lui.

Abandonat de mamă, în frig, pe stradă

Povestea lui Cristian-Ștefan – pe care Evenimentul zilei a urmărit-o imediat ce băiețelul a fost găsit pe stradă, în frigul unei nopți de decembrie -, a început într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei. Acolo, micuțul venea pe lume într-un efort la care nici un medic nu a fost de față. Câteva ore mai târziu, cea care i-a dat viață, o femeie în vârstă de 27 de ani, avea să ia o decizie cumplită pentru care acum este cercetată: și-a aruncat copilașul în stradă, în frig, lăsându-l pradă unei morți care îi cuprindea trupul încetul cu încetul.

În fața gerului din acea noapte, nou-născutul a fost apărat de bucata de pânză în care a fost învelit și de punga din plastic în care a fost pus. Și de Divinitatea care i-a scos în cale femeia care l-a găsit!

Era atât de înghețat încât nu i s-a putut stabili temperatura

În lunile care au urmat, casa lui Cristian-Ștefan a fost Secția ATI-neonatologie a Spitalului ”Marie Curie”. Acolo, întreg personalul medical a făcut tot ce a fost omenește posibil ca să-l salveze pe micuțul care ajunsese la ei atât de înghețat încât echipamentele medicale nu i-au putut stabili temperatura. Atunci, toată lumea aștepta un nou miracol. Ca acela care s-a petrecut în stradă când mogâldeața a fost găsită. Și rugile le-au fost ascultate!

Cristian-Ștefan, o mică vedetă a Spitalului ”Marie-Curie”,  a învins și a plecat din prima lui casă. Locul unde a și fost botezat într-o ceremonie emoționantă în care a primit cele două nume de botez. Câte unul pentru fiecare mare sărbătoare în preajma căreia a fost abandonat de mamă – Crăciunul și Sfântul Ștefan.

Luni în șir, noii părinți au suferit și s-au bucurat alături de bebeluș

Bebelușul, care zilele trecute a împlinit cinci luni, este parte a unei noi familii. Este copilașul a doi tineri – Nicoleta (36 de ani) și George (33 de ani) care și-au ”lipit” inimile de micuț din prima clipă în care l-au văzut. Din postura de voluntari la Spitalul ”Marie Curie”, ei au suferit în fiecare moment în care băiețelul părea învins de chinurile prin care trecea. Și s-au bucurat până la lacrimi când au fost răsplătiți cu zâmbetele micului erou care și-a învins soarta, la un moment dat potrivnică.

”La început au fost zeci de familii care s-au interesat de Cristian-Ștefan. Povestea lui apăruse în presă și a impresionat. Dar, din toți, au rămas doi tineri ce au vreo 30 de ani. Ei au venit aproape zi de zi la el. Veneau să-l vadă, să-l simtă aproape. S-au atașat iremediabil de el. L-ar fi strâns la pieptul lor, dar bebelușul nu era complet refăcut”, ne spunea în urmă cu două luni medicul Cătălin Cirstoveanu, șeful Secției ATI-neonatologie a Spitalului ”Marie Curie”.

”El zâmbea și eu plângeam. Așa ne-am cunoscut…”

”Ne doream mult un copilaș și acum îl avem. Lumea ne spune că l-am salvat, că i-am schimbat destinul. Nu, el ne-a schimbat nouă viața. El este darul nostru cel mai de preț pe care îl puteam primi de la Dumnezeu. Cristian-Ștefan e cel care ne-a făcut nouă un bine. E o minune…Ne-a adus în casă fericirea pe care nu o putem rosti în cuvinte. Am stat lângă el luni de-a rândul și ne-am rugat pentru sănătatea lui. De când l-am văzut, acolo în incubator, luptându-se să trăiască, înconjurat de medicii care i-au fost prieteni, am știut că va fi copilașul nostru. A fost ceva venit din interior, din suflet…Ceva ce nu se poate explica…Suntem făcuți unul pentru altul. Mi-a zâmbit când l-am văzut prima oară. El zâmbea și eu plângeam. Așa a fost…Așa ne-am cunoscut…”, ne-a povestit, cu emoție, Nicoleta, femeia care, alături de soțul ei, George, îi oferă copilașului toată dragostea lor.

Mama biologică, cercetată pentru tentativă de omor

În timp ce procedurile de adopție ale lui Cristian-Ștefan sunt foarte aproape de a fi finalizate, mama biologică a bebelușului își vede liniștită de viață. Merge la serviciu, la magazinul unde trebuie să aranjeze marfa în rafturi. Dar, niciodată, nu și-a făcut timp pentru a vedea dacă micuțul pe care l-a aruncat în stradă, într-o noapte geroasă de decembrie, este bine. Acum, da, Cristian-Ștefan e foarte bine!

La scurt timp după ce a fost identificată, femeia le-a declarat investigatorilor de la ”Omoruri” din Poliția Capitalei că a fost părăsită de tatăl copilului și că a ascuns sarcina ajutată și de fizicul mai slăbuț. Ea este acuzată de tentativă de omor îndreptată asupra bebelușului ei, copilaș pe care spune că l-a abandonat crezând că a murit la naștere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: