Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimele informații de la medici despre bebelușul abandonat pe stradă. Povestea unei minuni de Crăciun
Ultimele informații de la medici despre bebelușul abandonat pe stradă. Povestea unei minuni de Crăciun

Ultimele informații de la medici despre bebelușul abandonat pe stradă. Povestea unei minuni de Crăciun

Bebelușul abandonat în urmă cu câteva zile în fața unui bloc din Sectorul 3 începe să-și revină, iar medicii care îl îngrijesc manifestă optimism în legătură cu evoluția sa. Evenimentul zilei a relatat pe larg despre această dramă.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, susține că bebelușul, al cărui nume este Cristian Ștefan, va mai fi ținut sub supraveghere cel puțin o lună și jumătate. Potrivit spuselor sale, chiar dacă micuțul depinde de aparate, încă, evoluția sa este bună și, conform semnelor, nu va rămâne nici cu sechele.

„A stat o anumită perioadă fără oxigen, fără să fie resuscitat, evident fără suport, a stat la rece și a fost o perioadă în care a fost fără niciun fel de ajutor. Dar sperăm că toate aceste agresiuni nu au însemnat nimic pentru viața lui. Problema noastră este să vedem că tolerează și nutriția. Încă nu poate să tolereze vreo patru-cinci mililitri de lapte, este prea mult pentru el, deocamdată. O să scădem mai jos, mai puțin. Un mililitru, doi. Aș da o nutriție doar ca să existe ceva în tubul digestiv, să vedem cum se comportă și tubul digestiv în agresiunea pe care a avut-o, dar una peste alta starea lui este una mult îmbunătățită și suntem foarte bucuroși de evoluția lui Cristian Ștefan”, a precizat medicul Cătălin Cîrstoveanu, conform Digi24.

Bebelușul Cristian Ștefan a fost abandonat într-o pungă, în fața unui bloc din sectorul 3 al Capitalei, la începutul acestei săptămâni.


Exclusiv EVZ. Dezvăluiri sfâșietoare despre bebelușul abandonat pe stradă. Mama fugară a fost prinsă

Exclusiv EVZ. Declarațiile mamei care și-a abandonat bebelușul în stradă. Filmul unui caz răvășitor


Polițiștii au identificat-o după 30 de ore

Așa cum a relatat Evenimentul Zilei, bebelușul a fost abandonat, la câteva ore după naștere, după căderea întunericului, înfășurat într-un material textil și într-o pungă de plastic, în fața unui bloc de pe strada Fizicienilor. Bebelușul a fost descoperit de o femeie care se întorcea acasă și care a sesizat autoritățile. Cristian Ștefan a fost dus de urgență la Spitalul Marie Curie, din București, pentru îngrijiri.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru identificarea mamei, iar la câteva ore au descoperit o femeie de 27 de ani.

„Prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată că în fața unui bloc din sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 13, precum și echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Aceasta a fost plasată sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru o perioadă de 60 de zile și va fi supusă unei expertize psihiatrice, după cum a anunțat Poliția Capitalei. Femeia riscă să fie acuzată de tentativă de omor și să primească ani grei de închisoare.

O poveste de viață sfâșietoare

Părăsită de tatăl copilului, despre care auzise doar că ar fi plecat din țară, viitoarea mamă a decis să nu înregistreze sarcina și, prin urmare, să nu meargă la nici un consult de specialitate. Disperată, deoarece mai avea trei copii, ea a născut singură, înainte de termen, fără să știe nimeni că este însărcinată.

„Am născut singură în casă. Nimeni nu a știut că sunt însărcinată. Tatăl copilului m-a părăsit acum ceva luni”, le-a spus aceasta anchetatorilor.

După naștere a înfășurat copilul într-un cârpă, l-a pus într-o pungă și l-a lăsat în fața scării unui bloc din strada Fizicienilor, foarte aproape de locuința ei. Ea și-a justificat gestul spunând că s-a panicat, crezând că bebelușul este mort.

„Știam că am născut cu mult înainte de termen. Am crezut că băiețelul meu este mort. Atunci m-am speriat, m-am panicat și l-am lăsat pe stradă”, a spus în anchetă tânăra.