Sacrificii FĂRĂ NUMĂR pentru EXAMENUL la Politehnică. Vezi câţi ani au tocit candidaţii

Sacrificii FĂRĂ NUMĂR pentru EXAMENUL la Politehnică. Vezi câţi ani au tocit candidaţii

Elevii curajoşi, care au preferat varianta mai grea a examenului de admitere în locul concursului pe bază de dosar, dau, zilele acestea, ultimele probe scrise.

Viitorii studenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, sunt, de două zile, parcă băgaţi în priză. După matematică, ieri, a urmat fizica- o altă probă de foc. Cu gânduri de emigrare Deşi concurenţa a fost scăzută, candidaţii veniţi din provincie au stat cu frica-n sân. "Trei ani m-au meditat ai mei. Trebuie să intru la buget", spune ştergându-şi fruntea de transpiraţie un tânăr venit din Bacău. Lângă el, alţi cinci băieţi îşi freacă palmele de emoţie. "Tot din Bacău venim. Aici ai mai multe şanse la un job chiar din facultate", e optimist Mădălin Topală, un elev care a luat nota 8 la Bac. Studenţii din anii terminali strâmbă din nas. La ei încă nu plouă cu oferte de muncă şi se gândesc să-şi facă bagajul pentru străinătate. "Sper să fiu măcar administrator de reţea", e descurajată Diana, studentă la Electronică. Din biroul rectorului, lucrurile se văd într-o lumină total diferită. "E o cerere extraordinară din partea marilor companii de telefonie mobilă", spune Mihnea Costoiu, rectorul UPB. "Trei ani m-au meditat ai mei ca să intru la Politehnică. E musai să prind un loc la buget, altfel mă întorc acasă." MIHAI MANEA, candidat din Bacău CITIŢI ŞI:

  • Cu ce soluţie de avarie vine conducerea Academiei de Poliţie pentru candidaţii care pică la probele sportive
  • Medicina şi Academia de Poliţie revin pe placul tinerilor. AFLĂ de ce se înghesuie spre domenii pline de lipsuri
  • ADMITERE LA FACULTATE. Bătaie pe locuri la Geografie şi Economie, unde se intră pe dosar. Fizica, "Cenuşăreasa" facultăţilor