Eurovision 2024. Dezamăgirile Nataliei Barbu: Este foarte politic

Eurovision 2024. Dezamăgirile Nataliei Barbu: Este foarte politic Natalia Barbu la Eurovision 2024. Sursa foto: Captură video

Natalia Barbu, reprezentata Republicii Moldova la Eurovision 2024, a ratat calificarea în semifinala concursului de la Malmo, Suedia. Piesa „In the Middle” nu a acumulat numărul necesar de voturi din partea publicului. Artista a spus că show-ul muzical ar fi fost influențat de factori politici.

”Este un concurs și ne convingem ce fel de concurs e. Nu e vorba despre voce, este foarte politic și nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta.

Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”, a declarat Natalia Barbu pentru Moldova1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piesa „In the Middle” este o baladă pop cu influențe rock, compusă de Natalia Barbu împreună cu Vasile Burlacu și Serghei Ceban. Versurile piesei vorbesc despre depășirea obstacolelor și găsirea luminii interioare.

Eurovision 2024. Marea finală, pe 11 mai

În prima semifinală de marți seara, pe scena de la Arena Malmo au urcat reprezentanți din 15 țări participante.Ţările care şi-au asigurat locul în finala de sâmbătă a concursului Eurovision sunt: Serbia, Portugalia, Slovenia, Lituania, Finlanda, Cipru, Irlanda, Luxemburg, Ucraina şi Croaţia, ultimele două fiind considerate favorite.

În doua semifinală, care a avut loc joi seara, au urcat pe scenă concurenții din: Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia și Țările de Jos.

Pentru etapa finală s-au calificat: Israel, Letonia, Austria, Olanda, Norvegia, Georgia, Grecia, Estonia, Elveția și Armenia.

Cea mai bună performanţă obţinută de Republica Moldova la Eurovision a fost în anul 2017, când trupa Sun Stroke Project a obținut locul 6 în finală cu piesa „Run Away”. Moldova participă la Eurovision din anul 1994 și a reușit să se califice în finală de 10 ori.