Eurovision 2024. Natalia Barbu a ratat calificarea în semifinală

Eurovision 2024. Natalia Barbu a ratat calificarea în semifinală Natalia Barbu. Sursa foto: Facebook

Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, care a interpretat piesa – In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți din prima semifinală și nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024, concurs care se desfășoară în perioada 7-11 mai în orașul Malmo, Suedia. Cele 10 țări din prima semifinală care s-au calificat în marea finală sunt: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.

În prima semifinală de marți seara, pe scena de la Arena Malmo au urcat reprezentanți din 15 țări participante.  Alături de Republica Moldova și Croația, în prima semifinală au mai urca pe scenă artiștii din: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, Islanda, Germania, Slovenia, Finlanda, Suedia, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua semifinală Eurovision 2024 va avea loc pe 9 mai. Pe scenă vor evolua reprezentanţii din: Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia,San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia și Țările de Jos. Marea finală Eurovision 2024 va avea loc pe 11 mai.

Eurovision 2024. Cea mai bună performanţă obţinută de Moldova la fost în anul 2017

Natalia Barbu a fost aleasă să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2024 cu piesa „In the Middle”. Artista a câștigat finala națională din 17 februarie 2024, obținând 60 de puncte din partea juriului și 2.421 de voturi din partea publicului.

Piesa „In the Middle” este o baladă pop cu influențe rock, compusă de Natalia Barbu împreună cu Vasile Burlacu și Serghei Ceban. Versurile piesei vorbesc despre depășirea obstacolelor și găsirea luminii interioare.

Cea mai bună performanţă obţinută de Moldova la Eurovision a fost în anul 2017, când trupa Sun Stroke Project a obținut locul 6 în finală cu piesa „Run Away”. Moldova participă la Eurovision din anul 1994 și a reușit să se califice în finală de 10 ori.