Eugen Trica, primul oltean la CFR Cluj

Eugen Trica, primul oltean la CFR Cluj

Oficialii echipei de fotbal CFR Cluj s-au hotarat sa transfere, in sfarsit, si un jucator roman.

Fostul stelist Eugen Trica, ultima oara la TSKA Sofia, a semnat ieri un contract pe doi ani cu gruparea din cartierul Gruia, alaturi de care va evolua, la toamna, in Cupa UEFA.

Achizitionarea olteanului vine la doar doua zile dupa ce clujenii au mai adus un portughez, „inchizatorul” Andre Leao, de la Beira Mar. „Prin ceea ce va face, Trica va fi acel numar 10 de care are nevoie o echipa, chiar daca nu va purta aceasta cifra pe tricou”, ne-a declarat Iuliu Muresan, presedintele ardelenilor.

In varsta de 30 de ani, Trica revine in fotbalul romanesc dupa patru ani de peregrinari prin Bulgaria si Israel. Ginerele lui Ilie Balaci a fost dat afara de la Steaua de Victor Piturca, in vara lui 2003, dupa un „amical” cu AEK Atena.

Ne puteți urmări și pe Google News

A plecat la Litex Loveci, unde a evoluat timp de doua sezoane, dupa care s-a indreptat spre Tara Sfanta si a stat jumatate de an la Maccabi Tel Aviv. S-a intors in Bulgaria si a jucat la TSKA Sofia alaturi de Florentin Petre, fostul sau coechipier de la nationala de tineret a Romaniei.

Intrevedere cu presedintele Benficai Lisabona

Iuliu Muresan a mentionat ca importul de fotbalisti straini nu se opreste la Andre Leao. Saptamana trecuta, presedintele ardelenilor a fost in Portugalia, unde a stat de vorba, in mai multe randuri, cu Luis Filipe Vieira, presedintele clubului Benfica Lisabona, echipa care in iulie va juca un „amical” cu CFR, la Cluj.

Seful „vulturilor” i-a propus lui Muresan mai multi jucatori, pe care Benfica ii are imprumutati la alte echipe, printre care portughezii Jose Fonte si Tiago Gomes (ambii Estrela Amadora), brazilienii Diego (Gremio) si Marcel (Sao Paulo) si mijlocasul rus Andrei Kariaka (Saturn Ramenskoe).

Arpad Pazkany, patronul clujenilor, incearca in continuare sa-l determine pe antrenorul Ioan Andone sa semneze cu gruparea „visiniilor”. Tehnicianul le-a comunicat ardelenilor conditiile in care ar putea veni in cartierul Gruia, dupa care a plecat in Grecia, la Atena, pentru partida AC Milan - FC Liverpool, finala Ligii Campionilor.