Este salata mai perculoasă decât un hamburger de vită?
- Angelo Tăutu
- 18 iunie 2015, 01:04
Un expert alimentar britanic susţine de multă vreme că salata din supermarketuri conţine bacterii care sunt imposibil de distrus. Iar consumul acesteia poate pune în pericol sănătatea.
Hugh Pennington şi-a întărit afirmaţiile şi prin evocarea focarului de infecţie Cryptosporidium, care a apărut nu demult în Marea Britanie şi în Scoţia în urma consumului de salată verde, când 300 de persoane s-au îmbolnăvit. Specialistul a mai evocat, de asemenea, si incidentul din SUA, când unul dintre cei mai mari producători din lume de fructe si legume, Dole, a fost nevoit să retragă de la vânzare salata verde ambalată în pungi de plastic, după ce Departamentul de Sănătate Publică a descoperit că aceasta conţinea bacterii Listeria.
"Este mai periculoasă decât un hamburger de vită", a mai declarat Hugh Pennington.
Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salată tăiată nu pot fi omorâte, cu excepția cazului în care frunzele ar fi iradiate. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată de conținea Cryptosporidium, în numai o lună.