După ce i-a transferat în această iarnă pe Alex Chipciu, Ovidiu Dănănae, Gabriel Machado, Vlad Chiricheş şi Paul Pârvulescu, Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a început să reconfigureze lotul "roş-albaştrilor", dar fără a ţine cont de părerea antrenorului Ilie Stan.
Latifundiarul din Pipera i-a ales de capul lui pe cei trei fotbalişti care vor completa lista UEFA pentru partea a doua a sezonului a cupelor europene.
Gigi mizează pe Chipciu, Chiricheş şi Tibi Bălan, deşi "Iliesta" ar fi vrut să-l pună în locul ultimului pe Ovidiu Dănănae. Argumentele pe care tehnicianul i le-a oferit până acum patronului nu au fost suficiente pentru a-l convinge pe acesta de utilitatea lui Dănănae în Liga Europa.
"Ăsta este ordinul meu!"
Ca de obicei, Becali a ţinut să arate că el "taie şi spânzură" în curtea sa. "Pe Chiricheş trebuie să-l promovez, de Chipciu avem nevoie în bandă şi al treilea este Tibi Bălan, pentru că avem nevoie de un coordonator. Ăsta este ordinul meu! Îl mai revoc doar dacă Ilie Stan vine cu un argument serios. De pe listă mai poate ieşi doar Tibi Bălan, dar nu cred că-l pot schimba, fiindcă aşa vreau eu!".
"Ilie va trebui să gestioneze situaţia din vestiar"
Emeric Ienei, antrenorul care a adus Cupa Campionilor în România, în 1986, crede că transferurile făcute în această iarnă pot duce la o situaţie cu două tăişuri: "Steaua a transferat cam haotic. Jucătorii aduşi sunt însă bineveniţi. Există o dublare, chiar o triplare a unor posturi, ceea ce poate fi şi bine, deoarece există concurenţă, dar poate fi şi rău, pentru că ar putea să apară tensiuni. Fiecare jucător va dori să joace. Sunt deja oameni care au confirmat acolo. Aici intervine antrenorul. Ilie Stan va trebui să gestioneze situaţia din vestiar, să aibă abilitatea de a găsi formula ideală. După această campanie de transferuri ar trebui ca în primăvară să apară rezultatele aşteptate de toţi cei implicaţi şi de suporteri", ne-a declarat fostul tehnician.
În ceea ce priveşte amestecul lui Gigi Becali în treburile tehnice, Emeric Ienei este de părere că patronul are dreptul să-şi dea cu părerea în privinţa jucătorilor.
"Ca patron, Gigi Becali îşi poate spune la un moment dat punctul de vedere legat de un fotbalist sau de altul", a mai precizat orădeanul.
Ieri, Gigi Becali a definitivat şi transferul lui Gabriel Machado. Brazilianul a fost achiziţionat de "roş-albaştri", care îl vor ceda la "U" Cluj pe Dorinel Popa şi, în plus, vor mai plăti suma de 200.00 de euro.
"Ca patron, Gigi Becali îşi poate spune, la un moment dat, punctul de vedere legat de un fotbalist.“
EMERIC IENEI, fost antrenor la Steaua

GEST NECONTROLAT
Gigi Becali a asmuţit presa pe Florian Walter
Florian Walter, patronul echipei "U" Cluj, l-a vizitat ieri pe Gigi Becali. Întâlnirea a avut loc la palat şi a avut ca scop definitivarea transferului brazilianului Gabriel Machado.
În timp ce discuta cu reprezentanţii mass-media, iar Walter îl aştepta într-o altă încăpere, Becali i-a luat pe jurnalişti şi i-a dus la patronul Universităţii Cluj, pentru a-l lua la întrebări. Walter s-a enervat şi a plecat.
"Nu mai stau, eu am plecat. Ce treabă am eu cu presa? Ce dracu’ e asta? Pa! Vorbim altădată", a strigat patronul ardelenilor.
Uimit, fostul oier a încercat să-l întoarcă din drum. "Bă, eşti nebun? Unde te duci, că trebuie să vorbim…". Becali a încercat să explice şi gestul lui Walter: "Sunt oameni şi oameni. Unii se supără, nu vorbesc…".