Elevii din sectorul 1 se apucă de înot

Elevii din sectorul 1 se apucă de înot

Două bazine moderne au fost inaugurate ieri la Şcoala Generală nr. 3 din Capitală.

Elevii din sectorul 1 vor avea două noi bazine de înot. Cu suprafeţe de 493 de metri pătraţi, respectiv 181 de metri pătraţi, bazinele aparţin Şcolii Generale nr. 3 din Capitală şi au fost amenajate dintr-un singur amplasament construit în 1975.

Bazinele sunt dotate cu instalaţii de dezumidificare, ventilaţie şi încălzire, grupuri sanitare şi duşuri moderne. Pardoseala este încălzită cu un sistem avansat, iar instalaţiile de tratare cu clor a apei şi echipamentele de întreţinere sunt de ultimă generaţie.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a explicat că bazinul iniţial a fost preluat în administrare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2006.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din cauza lipsei fondurilor necesare întreţinerii şi modernizării, acest bazin, construit în 1975, s-a degradat continuu şi nu a funcţionat în ultimii patru ani“, a spus Chiliman, care a mai adăugat că lucrările au durat aproape 6 luni şi că s-au cheltuit aproximativ 1,4 milioane de lei de la bugetul local. Alte două proiecte pentru 2009

Primarul a anunţat că, de la jumă tatea acestei luni, porţile bazinelor se vor deschide pentru toţi elevii din sectorul 1, care vor avea acces gratuit, dar vor trebui să respecte un program stabilit.

Chiliman a mai adăugat că de întreţinerea bazinelor se va ocupa Direcţia de Administrare pentru Învăţământul Preuniversitar (DAIP), dar şi primăria de sector, care va aloca bani din fondurile locale. La inaugurarea de ieri a fost prezent şi secretarul Federaţiei Române de Polo, Anatol Grinţescu, care a semnat, împreună cu Andrei Chiliman, un parteneriat pentru refacerea bazinului Floreasca.

Proiectul de la Şcoala Generală nr. 3 nu este unul singular, Chiliman a anunţat că, până la sfârşitul lui 2009, vor fi amenajate un bazin olimpic de 50 de metri la Colegiul Tehnic Media şi un bazin de înot de 33 de metri la Liceul „Nicolae Iorga“.