Evenimentul Zilei > Politica > Elena Băsescu: Liberalizarea vizelor pentru Moldova – reacția UE la tentativele Rusiei de destabilizare
Elena Băsescu: Liberalizarea vizelor pentru Moldova – reacția UE la tentativele Rusiei de destabilizare

Elena Băsescu: Liberalizarea vizelor pentru Moldova – reacția UE la tentativele Rusiei de destabilizare

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a salutat decizia comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, care a votat propunerea de liberalizare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova la călătoriile în Uniunea Europeană.

„Este un pas imens pe care Republica Moldova îl face în drumul ei spre Uniunea Europeană. Decizia de astăzi, care va fi confirmată de plenul Parlamentului European în următoarea sa ședință plenară, pe 25 februarie, este încă o dovadă că Uniunea Europeană răsplătește statele care fac reforme democratice și aplică standardele și valorile europene”, a declarat Elena Băsescu după votul din Comisia LIBE.
În opinia Elenei Băsescu, liberalizarea regimului de vize este un răspuns ferm în fața tentativelor Federației Ruse de a destabiliza Republica Moldova într-un an crucial pentru viitorul său. Europarlamentarul a amintit în acest sens și recenta rezoluție a Parlamentului European pe tema situației din regiunea transnistreană, inițiată și redactată alături de colegul său Cristian Preda, în care legislativul european cere, printre altele, grăbirea procedurilor care să ducă la liberalizarea vizelor și la semnarea și aplicarea provizorie a Acordului de Asociere.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: