Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ: USL a pierdut şi ultimul război. Sărmanul Lefter!
EDITORIALUL EVZ: USL a pierdut şi ultimul război. Sărmanul Lefter!

EDITORIALUL EVZ: USL a pierdut şi ultimul război. Sărmanul Lefter!

Blietzkrieg-ul organizat pentru suspendarea lui Băsescu a atras din partea presei un pomelnic de epitete, metafore, comparaţii, metonimii şi alte asemenea figuri de stil.

Nici una, însă, nu i-a isterizat pe liderii USL în asemenea hal cum a făcut-o eticheta aplicată de Ion Cristoiu în "Evenimentul zilei": LOVITURĂ DE STAT.
USL s-a dat de ceasul morţii să convingă românii şi Occidentul că Băsescu este întruchiparea dictaturii, a terorii politice, a fărădelegii. În fine, a răului absolut. Iar noua Putere, personificarea democraţiei, a binelui, a voinţei de dezrobire a poporului de sub jugul băsist. Or, eticheta "Lovitură de stat" îi demasca fără menajamente pe liderii USL, dezvăluindu-le adevăratul chip: cel al unor pucişti veroşi, fără mamă, tată şi lege, disperaţi să se descotorosească de Băsescu ca să poată pune mâna pe Justiţie şi să-şi rezolve dosarele penale.
Victor Ponta şi-a epuizat tot bagajul de ironii, pentru a decredibiliza teribilul calificativ. N-a fost întâlnire cu politicienii străini (de la răceala de congelator cu care a fost primit de Martin Schulz, la poruncile primite de la Barroso, şi până la convocarea pe aeroport de către ministrul britanic de Externe) în care premierul să nu-şi frângă buzele zâmbitoare tot repetând: "N-a fost lovitură de stat, n-a fost lovitură de stat!" Sărmanul Crin Antonescu a făcut febră musculară explicându-i lui Philip Gordon pe englezeşte care- i "sitiueişăn"- ul. Toţi useliştii repetau până la saturaţie, conform dispoziţiilor de partid: "Totul s-a desfăşurat în cadrul strict legal, sub cupola democratică a Parlamentului".
Atât de tare i-a răvăşit vorba asta – "lovitură de stat" – , încât Eugen Nicolăescu, agitatul purtător de cuvânt al USL, a mers până acolo încât a ameninţat că toţi cei care o folosesc vor fi daţi în judecată pentru calomnie.
Miercuri, Puterea a primit o lovitură cumplită: Curtea Constituţională a decis că amputarea puterilor sale a fost un abuz neconstituţional. Anihilarea CCR a fost operaţiunea-cheie a puciului. Pentru ca aceasta să nu poată contesta suspendarea lui Băsescu, a fost legată de mâini şi de picioare printr-un plan diabolic de manevrare a instituţiilor statului, folosind samavolnic majoritatea parlamentară.
Alaltăieri, USL a ajuns la mâna Curţii Constituţionale. Ordonanţa de Urgenţă prin care Curtea fusese jugănită, a devenit lege, prin aprobarea în Parlament. Toate legile ajung la CCR, pentru a li se verifica constituţionalitatea. Curtea a respins legea şi s-a repus în toate drepturile sale anterioare. Ea este acum abilitată să se pronunţe asupra tuturor abuzurilor săvârşite din 3 iulie încoace. Astfel, lovitura de stat este dovedită şi sancţionată şi din punct de vedere LEGAL.
USL a pierdut războiul politic: Băsescu s-a întors la Cotroceni.
A pierdut şi războiul de imagine: în ciuda tuturor sforţărilor mediatice, liderii occidentali i-au tratat pe suspensorii dâmboviţeni cu vădit dezgust, ca pe nişte agresori sexuali ai democraţiei.
Acum, prin autorepunerea în drepturi a Curţii Constituţionale, USL pierde ultimul şi cel mai important război: cel al adevărului istoric. În arhive, suspendarea lui Băsescu va fi tratată drept ceea ce a fost în realitate: un act de gangsterism politic.
"Îi voi spune din nou lui Barroso că nu a fost o lovitură de stat", punea Ponta placa din nou, chiar la începutul acestei săptămâni. Liderii USL seamănă tot mai mult cu Lefter Popescu, repetând, înduioşător, ca o moară stricată, după ce a ratat la mustaţă marele câştig: "Vice-versa!… da, vice-versa!"

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: