E pe bune: prima sală de fitness pentru pensionare. Înghesuială mare şi e nevoie de programări

E pe bune: prima sală de fitness pentru pensionare. Înghesuială mare şi e nevoie de programări

Ideea a fost CAR-ului pentru pensionari din Suceava şi i-au spus Salonul Doamnelor. Cea mai vârstnică clientă are 73 de ani şi i-a pus gând rău lui Petre Roman

Ideea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava de a deschide o sală de fitness pentru femeile în vârstă a prins imediat, iar de la câteva pensionare numărul clientelor a ajuns la ordinul zecilor, fiind nevoie de programări pentru a putea face faţă solicitărilor.

O asistentă le ia tensiunea înainte de-a se apuca de aparate

L-au denumit Clubul Doamnelor şi, deşi nu au găsit un spaţiu suficient şi au doar câteva biciclete, un stepper şi un aparat de vibromasaj, reprezentanţii CARP Suceava se mândresc cu iniţiativa lor. Intrarea este gratuită, însă doar pentru membrele asociaţiei, la sală fiind un asistent medical care le pregăteşte clientelor un program individual de antrenament şi le ia tensiunea înainte de a se băga la aparate. „La început au fost cinci-şase, acum deja avem câte zece programări pe zi. Doamnele sunt mulţumite, avem cereri multe şi sunt foarte serioase. Am avut la sală pensionare până la vârsta de 73 de ani. Ele vin mai mult pentru menţinere, pentru mobilitate, de slăbit e mai greu, pentru că trebuie depus mult efort, iar ele nu mai au putere”, explică asistenta Adriana Corlăţean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se caută deja un spaţiu mai mare

Pentru că sunt prea multe solicitante, reprezentanţii Casei de Ajutor le-au programat pe ore, câte trei pensionare pentru fiecare oră, câte trei zile pe săptămână. „Mă ajută foarte mult mişcarea. Doamna asistentă ştie, când am venit în aprilie anul trecut cu greu mă puteam urca pe bicicletă. Eu am venit aici în primul rând pentru mobilitate”, mărturiseşte Valeria Garneţ (62 de ani). Maria Airinei (63 de ani) a terminat de pedalat pe bicicletă şi trece la stepper: „Mergem la toate aparatele pe rând. Este foarte bine de venit, însă numai dacă poţi să te ţii şi să obţii rezultate pozitive, că dacă vii o zi şi şapte nu vii, tot nu e bine. Eu voi continua, sunt foarte motivată, mă simt foarte bine, mai ales că am mai dat jos şi câteva kilograme”. Lăcrămioara Movilă spune că face şi bicicletă orizontală, verticală, stepper şi vibromasaj. Conducerea CARP Suceava încearcă să identifice un spaţiu mai mare în care să mute sala de fitness pentru vârsta a treaia, întrucât numărul doritoarelor creşte de la o zi la alta.