Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
- Iulia Moraru
- 29 aprilie 2024, 08:59
Ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este o variantă bună pentru cei care nu îndrăgesc burta de vită, dar și pentru cei care nu au timp să facă rețeta originală. Timpul de prepare pentru această variantă este unul foarte scăzut.
Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este gata în doar 30 de minute, iar gustul ei este excelent. Mulți vor îndrăgi și această variantă.
Ingrediente pentru ciorba falsă de burtă
- 500 g ciuperci;
- un morcov mare;
- o ceapă mare;
- 300 g smântâna;
- două linguri de ulei;
- sare;
- piper;
- trei gălbenușuri;
- jumătate de ardei gras roșu;
- oțet;
- doi-trei căței de usturoi;
- apă caldă.
Pași simpli pentru a prepara ciorba falsă de burtă
În primul rând se pune uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa și se călește puțin. Se adaugă morcovul, ce trebuie dat pe răzătoarea mică. Ele nu trebuie prăjite foarte mult, ci doar rumenite pentru a da culoare ciorbei.
Se adaugă 1 litru de apă fierbinte și ardeiul gras tăiat cubulețe. Acesta se va adăuga apoi, pentru a nu da culoare roșie preparatului. Apoi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, până dă în clocot.
Într-un bol se pun gălbenușurile, împreună cu sarea și se amestecă. Se lasă deoparte, ca să-și intensifice culoarea.
După ce ciorba a fiert, adăugăm ciupercile tăiate fâșii. Se mai adaugă apă fierbinte, să avem patru litri de ciorbă în total. Ulterior se lasă din nou să fiarbă, aproximativ 10 minute.
Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, iar apoi în același bol se pune puțină ciorbă, astfel încât temperatura lor să fie uniformă. Ulterior se adaugă în ciorbă, după care se pune oțet. Se adaugă sare și piper după gust și se mai lasă puțin la fiert, dar se ia de pe foc înainte de a da în clocot.
Ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus se servește fierbinte, alături de smântână sau ardei iute, potrivit pofta-buna.com.
E bine de știut că la această rețetă se pot folosi, pe lângă ciupercile pleurotus și cele champignon sau chiar cele la conservă. Cu toate acestea, cele proaspete sunt cele recomandate, deoarece astfel preparatul va avea o aromă mai intensă.