Evenimentul Zilei > Politica > Duș RECE. Turnu Severin, fără apă caldă. Motivul e incredibil
Duș RECE. Turnu Severin, fără apă caldă. Motivul e incredibil

Duș RECE. Turnu Severin, fără apă caldă. Motivul e incredibil

Niciunul din cei 60.000 de locuitorii din Drobeta Turnu Severin nu mai poate face decât dușuri reci. Asta cât mai primesc apă rece. Apă caldă le-a fost tăiată în oraș, săptămâna aceasta, din cauza datoriilor pe care unele dintre asociațiile de locatari le-au înregistrat față de furnizor.

Drobeta Turnu Severin are una din cele mai mari rate ale șomajului în România.

De câteva zile toate cele 30.000 de apartamente din orașul de pe malul Dunării a rămas fără apă caldă. Asta în contextul în care orașul nu are rețea de gaz metan.

Severinenii au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor foarte mari pe care le au la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare ( RAAN), pentru agentul termic furnizat. Regia are de recuperat aproape 45 de milioane de lei.  “Cuantumul datoriilor asociaţiilor de proprietari/locatari se ridică la suma de 44.260.915 lei. Întrucât, de la ultimul comunicat, încasările nu au fost la nivelul corespunzător, care să permită continuarea furnizării de agent termic (…) facem precizarea că, începând cu data de 01.07.2014, orele 10:00, se va întrerupe furnizarea agentului termic către utilizatorii din municipiul Drobeta Turnu Severin”, se arată într-o informare transmisă de RAAN, citată de Digi24.
Au de suferit inclusiv asociațiile de locatari cu plățile achitate la zi.  Oamenii sunt nemulţumiţi și se plâng că sunt nevoiţi să suporte aceeaşi măsură ca şi rău-platnicii.