Evenimentul Zilei > Actualitate > Dupa 20 de ani, o familie de tigani craioveni spala rusinea etniei: Au SALVAT O LEBADA
Dupa 20 de ani, o familie de tigani craioveni spala rusinea etniei: Au SALVAT O LEBADA

Dupa 20 de ani, o familie de tigani craioveni spala rusinea etniei: Au SALVAT O LEBADA

In urma cu 20 de ani isprava unor tigani care au mancat lebede in centrul Vienei facea inconjurul lumii. In 2008 jurnalistii de la The Sun se oripilau dupa ce un grup de imigranti tigani proveniti din estul Europei mancau lebedele Reginei. Este acum randul tiganilor sa se declare bucurosi de fapta brava din randul etniei: Un pui de lebădă a fost salvat de o familie de țigani craioveni.

O familie de romi, care locuiește în cartierul Catargiu din Craiova, s-a trezit în curte, în urmă cu două săptămâni, cu un pui de lebădă. Membrii familiei au anunțat autoritățile, iar până când pasărea a fost luată a primit toată grija necesară. 

Ulterior, lebăda, care a primit numele de Floricica, a fost preluată de Protecția Animalelor Craiova și îngrijită chiar de inspectorul-șef Marin Catrina și de nepoțeii acestuia. „Ei (familia de romi n.r.) l-au salvat, iar eu și nepoțeii mei l-am îngrijit acasă. Familia respectivă a sunat la 112 și a anunțat că în curtea lor a căzut o lebădă. Au avut mare grijă de ea până am sosit la fața locului“, povestește Marin Catrina, inspector-șef Protecția Animalelor Craiova, citat de craiovaforum.ro.

 

Floricica a fost dusă, astăzi, la Grădina Zoologică din Craiova.